BITEF: Gran pri uručen ansamblu Ateljea 212

Umetnički direktor Bitefa Jovan Ćirilov uručio je Gran pri "MIra Trailović" ansamblu Ateljea 212 za predstavu "Zoran Đinđić"

  • 0

Gran pri "Mira Trailović" za najbolju predstavu ovogodišnjeg, 47. Bitefa uručen je ansamblu predstave "Zoran Ðinđić" u Ateljeu 212.

Posle izvođenja ovog autorskog projekta gosta iz Zagreba Olivera Frljića i aplauza u punoj sali, na scenu je izašao umetnički direktor Bitefa Jovan Ćirilov i predao Gran pri, a u ime ansambla zahvalio je glumac Branislav Trifunović.

Ćirilov je rekao da je ponosan što je nagradu međunarodnog žirija ovoga puta dobilo pozorište u kome je i on započeo karijeru.

- Ova predstava je hrabra u najboljoj tradiciji Ateljea, koji je i osnovan jednim hrabrim činom - istakao je on, podsetivši na svojevremene polemike oko prve predstave Ateljea - "Čekajući Godoa" pre više od pola veka.

Trufunović je izjavio da je ceo ansambl srećan i ponosan što je nagradu koja nosi ime Mire Trailović "vratio kući". Rediteljka Trailović bila je osnivač i dugogodišnji direktor Atelje 212 i festivala Bitef.

Na 47. Bitefu predstava "Zoran Ðinđić" bila je u konkurenciji sa još 11 predstava iz Srbije, regiona i Evrope, izvedenih od 22. do 30. septembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA