Počinje 58. Sajam knjiga

Sajam knjiga svečano će otvoriti danas u 18 sati književnik Ljubivoje Ršumović, a manifestacija će trajati do 27. oktobra

  • 0

Međunarodni beogradski sajam knjiga, 58. po redu, vrata za posetioce otvara danas u 10 sati, a svečano otvaranje počinje u 18 sati "Fugom za Crnjanskog". Goste će u ime Poljske, zemlje počasnog gosta, pozdraviti Olga Tokarčuk, a Sajam će zvanično otvoriti književnik Ljubivoje Ršumović.

Svečanosti će prisustvovati, kako je najavljeno, premijer Srbije Ivica Dačić, dok je u 19 sati predviđeno otvaranje štandova Kancelarije za Kosovo i Metohiju i EU info centra.

Sajam će ove godine organizovati 60 programa, a posebne programe je pripremila zemlja počasni gost i izdavači na svojim štandovima ili u salama za promocije. Sajam je finansijski pomogao dolazak 16 stranih gostiju, a najavljeni su i predstavnici Lajpciškog i Frankfurtskog sajma knjiga, kao i Evropske asocijacije izdavača.

Školski dan je četvrtak, 24. oktobar, porodični dan je ponedeljak, 21. oktobar, nagrade Sajma biće uručene 24. oktobra, nagrada "Dositej" stranom izdavaču 21. oktobra u 18 sati, a predaja otvorene knjige počasnom gostu Sajma u 2014. godini - Kini biće održana u nedelju, 27.oktobra, u podne.

Kako da se snađete na Sajmu i detaljnije informacije o izlagačima možete pročitati u našem Vodiču kroz Sajam knjiga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA