PREKRŠILI OBEĆANJE: Odbacili zahtev za lečenje Nevene jer nema 18 godina!

Iako je Ministarstvo zdravlja najpre obećalo da će pomoći, zahtev za transplantaciju pluća Nevene Janković u Beču je odbijen. Humanitarnim akcijama prikupljeno 70.000 evra

  • 28

Ministarstvo zdravlja je preko republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje odbacilo zahtev šesnaetogodišnje Nevene Janković iz Žitorađe da je pošalje na transplantaciju pluća u Beču, iako su predhodno javno objavili da će to učiniti.

Kao obrazloženje zašto Nevena ne može da se pošalje na lečenje o trošku države stoji da nema 18 godina!

- Bili smo zaprepašćeni kada smo pre nekoliko dana dobili rešenje od strane Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije da se zahtev za lečenje, odnosno za transplantaciju pluća moje Nevene odbija. Navode da ona nema 18 godina i da shodno pravilniku ne mogu da finansiraju tranplantaciju pluća koja su za nju jedni spas - kaže Nevenina majka Ljiljana Janković.

Poslednjih meseci se intenzivno, putem humanitarnih akcija, prikupljao novac za njeno lečenje. Ukupno je prikupljeno oko 70.ooo evra, ali je kako kaže Ljiljana sve obustavljeno, jer je Ministarstvo zdravlja obećalo da će obezbediti novac za lečenje.

- Kada su predstavnici Ministarstva zdravlja obećali da će preuzeti finansiranje potrebne operacije, nije bilo novih akcija za prikupljanje novca za Nevenino lečenje. Sada ne znamo šta da radimo. Najgore je što su nas prevarili i uništili nam poslednju nadu koju smo imali - dodaje Ljiljana i podseća da je za Neveninu operaciju potrebno 120. 000 evra.

Nevena boluje od cistične fibroze, koja joj je dijagnostikovana kada je imala šest meseci. Svakodnevno prima terapije kiseonikom, ali se u poslednje vreme njeno stanje pogoršava zbog čega je hospitalizovana.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemke027

    20. oktobar 2013 | 12:38

    Sram da ih bude.Da je njihovo dete ne bi gledali koliko godina ima ma daj molim te.Stoka samo misle na svoje dupe.A Hrvati su skupili za svoje bruka .

  • strasan lav

    20. oktobar 2013 | 12:52

    Crkli da Bog da^ svi koji nam na bilo koji nacin ubijaju decu! Nisu nista bolji od Nato bombi!

  • nemke027

    20. oktobar 2013 | 12:43

    Sramota stvarno zalim to dete i njegovu familiju .De ce Vam dusa kako Vam Nije zao?A da je njihovo dete ne bi se gledale godine nego bi gA prvim letom poslali za Bec !!!!Bruka jao Srbijo,pala si nisko da nize ne mozes !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA