IGRALA ZA NOVAC: Majka je ostavila, Romi je terali da pleše "kao mečka" (VIDEO)

- Na snimku se vidi kako igra, kako se vrti u krug kao mali trenirani medved. Verujem da su zarađivali novac eksploatacijom ovog deteta - rekao je Kostas Janopulos direktor prihvatilišta

  • 5

Misteriozna plavokosa devojčica, koja je pronađena u romskom naselju u centralnoj Grčkoj, i za koju se pretpostavlja da je žrtva otmice ili trgovine ljudima, igrala je za novac.

Kostas Janopulos, direktor prihvatilišta u kojem je zbrinuta devojčica, izjavio je da se na snimku pronađenom prilikom racije romskog naselja, vidi mala Marija koja "igra kao mečka", saznaje "Dejli mejl".

- Na snimku se vidi kako igra, kako se vrti u krug kao mali trenirani medved. Verujem da su zarađivali novac eksploatacijom ovog deteta - rekao je Janopulos.

Hristos Salis (39) i Elefteria Dimopolou (40), koji su optuženi za otmicu devojčice izjavili su za grčku televiziju da su devojčici pružili sve.

Oni iz zatvora ponavljaju da devojčicu nisu oteli, da su je prihvatili od majke koja dete nije želela da zadrži.

Ćerka Elefterie Dimopolou Panagiota (18), koja je snimak ustupila lokalnoj televiziji, rekla je da je u pitanju potpuno nevin snimak, da mala Marija voli da igra, a da se na snimku našla samo zato što je ušetala u kadar.

Nema govora o tome da smo na njoj zarađivali. To je laž  - rekla je ona, i dodala da su devojčicu uzeli pod svoje, kada ju je biološka majka odbacila.

Panagiota kao biološku majku male Marije navodi izvesnu Bugarku, beračicu pamuka, koja je ostavila dete kada je ono imalo dve godine.

- Ta žena nam je rekla, nosite ovo dete. Ako nećete vi, daću ga nekom drugom. Ona ga je samo ostavila i više se nije vratila. Mi smo je podigli i voleli smo je - izjavila je Panagiota.

Prema izjavi Kostasa Janopulosa, direktora prihvatilišta u kojem je trenutno devojčica, sada je već izvesno da je bila žrtva trgovine ljudima. On je dodao da je devojčica živela u lošim uslovima, da je bila prljava, ali da je sada na sigurnom.

Devojčica je juče otpuštena iz bolnice, gde je njen uzrast utvrđivan na osnovu zuba.

"Plavi anđeo", kako ju je prozvala grčka javnost, pobudila je pažnju ne samo Grčke, već čitave Evrope, pa i sveta. Sudbine nestale dece sada se u većoj meri povezuju sa ovakvim ili sličnim slučajevima.

Policija je pre nekoliko dana upala u romsko naselje zbog sumnje da se tu odvijaju kriminalne radnje. Policajci su odmah primetili neobičnu devojčicu, koja ni malo ne liči na porodicu s kojom je bila u kući, a potom su otkrili i problematične dokumente te porodice.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA