POSLE OBDUKCIJE: Brat ukrao pola mozga Džona Kenedija

Nakon smrti, a tokom autopsije, njegov mozak je stavljen u kontejner i predat na čuvanje tajnoj službi, pre nego što je trebalo da bude priključen ostalim dokazima u Arhivu, ali oktobra 1966. godine sve je nestalo

  • 3

Džejms Svenson, autor kontroverznog romana "Kraj dana: Ubistvo Džona F. Kenedija", iznosi iznenađujuće informacije. Naime, on tvrdi da su svi dokazi u vezi sa Kenedijevim ubistvom sačuvani u Nacionalnom Arhivu. Svi, osim jednog - Kenedijev mozak, koji je navodno ukrao njegov brat Robert.

Nakon smrti, a tokom autopsije, njegov mozak je stavljen u kontejner i predat na čuvanje tajnoj službi, pre nego što je trebalo da bude priključen ostalim dokazima u Arhivu. Sledeća destinacija Kenedijevog mozga je bila "sigurna soba" njegove sekretarice Evelin Linkoln u kome se nalazila i važna predsednikova dokumentacija.

U oktobru 1966, sve je nestalo i više nikada nije pronađeno. Verovalo se da je mozak ukraden da bi se prikrila činjenica da je metak pogodio frontalni deo lobanje, a ne zadnji, kako je zvanično objavljeno. Međutim, Svenson iznosi druge teorije.

Ovaj pisac je nakon ozbiljnog istraživanja došao do podataka da je Kenedi bolovao od Adisonove bolesti, retkog hroničnog oboljenja, za koje jako dugo nije postojao lek, pa su oboleli često umirali. Šta je uzrok ove bolesti za sada je misterija, a možda je upravo to razlog zašto je Robert ukrao mozak svog brata - da se nikada ne sazna!

(Telegraf.rs / Izvor: Foxnews.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA