VALJEVO: Dug za komunalije milijardu dinara!

Preduzeća i građani najviše duguju za struju, gde ukupan dug iznosi oko 760 miliona dinara. Od toga privreda duguje oko 400 miliona dinara, dok je dug domaćinstava oko 360 miliona dinara

  • 1

Građani i privreda za komunalije duguju oko milijardu i 130 miliona dinara!

Preduzeća i građani najviše duguju za struju, gde ukupan dug iznosi oko 760 miliona dinara. Od toga privreda duguje oko 400 miliona dinara, dok je dug domaćinstava oko 360 miliona dinara.

Valjevska Elektrodistribucija je do sada sklopila oko 4.500 ugovora o reprogramu duga, ukupne vrednosti 50 miliona dinara. Očekuje se da će interesovanje građana i privrede za sklapanje ugovora o reprogramu duga biti veće u drugoj polovini novembra, pred sam kraj isteka roka do kada građani, uz povoljne uslove i otpis kamate, mogu da reše problem svojih dugovanja prema ED.

Na drugom mestu je dug za vodu, koji je dostigao 200 miliona dinara i u valjevskom Vodovodu kažu da podjednako duguju i građani i privreda. Valjevci za grejanje duguju oko 120 miliona dinara, i to su, kako kažu u gradskoj toplani, stari dugovi, koji se „vuku" po nekoliko godina.

Među dužnicima ima građana koji već godina ne plaćaju grejanje. Za iznošenje smeća građani duguju oko 50 miliona dinara, a privreda oko 20 miliona dinara. Direktor „Vidraka" Janko Gagić kaže da građani i privreda, po tužbama, tom preduzeću duguju oko 25 miliona dinara, međutim, „Vidrak" taj novac ne uspeva da naplati.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA