DUHOVITI PREDUZETNIK: Sačekajte tri minuta, presvlačim se! (FOTO)

- Ne radim to, jasno, ali me svi sačekaju. Kad istaknem standardni natpis: "Vraćam se odmah", svi koji u međuvremenu dođu uvek odu. Ovako, nema mušterije koja me nije sačekala - kroz osmeh kaže domišljati Paraćinac Slobodan Petrović

  • 3

"Sačekajte tri minuta, presvlačim se!"

Ovo je natpis koji stoji na vratima obućara Slobodana Petrovića kad u radno vreme zatvori radnju na kratko.

Ovako me sačekaju sve mušterije, niko ne ode – objašnjava duhoviti paraćinski preduzetnik.

Paraćinski obućar Slobodan Petrović smislio je originalni odgovor na pitanje kako u doba krize ne izgubiti nijednu mušteriju kada ste prinuđeni da u radnom vremenu zatvorite radnju na kratko. Na vrata svoje radnje on tada okači natpis: "Presvlačim se, sačekajte tri minuta".

- Ne radim to, jasno, ali me svi sačekaju. Kad istaknem standardni natpis "Vraćam se odmah" svi koji u međuvremenu dođu uvek odu. Ovako, nema mušterije koja me nije sačekala čak i kada to bude duže od tri munuta - kroz osmeh kaže domišljati Paraćinac.

Dešava se, kaže, da ljudi radoznalo vire kroz staklena vrata ne bi li videli da li se majstor presvukao. Ili ga pitaju zašto se presvlači u radno vreme ili daju neku drugu opasku na tu temu. Ipak, većina redovnih mušterija zna za «foru» i gledaju na to sa simpatijama.

- Ovakav natpis uvek izmami osmeh. Neki poveruju u njega, neki ne, ali me obavezno svi sačekaju makar da provere da li je to istina. Šta ću, moram da se snalazim kad radim sam, nemam nikog da me odmeni kad u radno vreme moram da obavim neke privatne poslove - kaže Petrović.

Obućarska radnja u centru Paraćina SZR "Dragana" radi već godinama, a osim po duhovitosti, njen vlasnik je poznat i kao odličan obućar.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA