Skupili 400.000 evra za ugrožene Srbe s Balkana (FOTO)

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“, koja deluje u nekoliko država, do sada pomogla preko 350 srpskih porodica širom Balkana

  • 18

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe, od 2005. godine pomogla je preko 350 višečlanih ugroženih porodica Srba širom Balkana, pod sloganom "Deca su naša budućnost".

U kontinuiranoj humanitarnoj akciji, od osnivanja do sredine oktobra ove godine, sakupili su 400.000 evra, zahvaljujući donatorima i zalaganju članova u ograncima koji postoje u Srbiji, Republici Srpskoj, Švajcarskoj, Austriji i SAD.

- Do sada smo prikupili neophodna sredstva i obezbedili mnogim porodicama siguran krov nad glavom izgradnjom i dogradnjom desetina kuća. Pored toga, obezbeđena je velika pomoć u vidu frižidera, šporeta, zamrzivača i drugog osnovnog pokućstva, izgrađen je i opremljen veliki broj kupatila, opremljene su dečje sobe novim krevetima, plakarima, stolovima, kompjuterima, igračkama i školskim priborom - kažu u ovoj organizaciji.

"Srbi za Srbe" obezbedili su pomoć i seoskim porodicama u vidu traktora, plastenika, krava, ovaca i koza kako bi svojim radom stekli mogućnost da svojoj deci pruže pristojan život. U ovoj organizaciji ističu da im je prioritet transparentnost u radu, pa na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

- Organizacija “Srbi za Srbe” i ubuduće nastavlja da radi na dobrobiti ugroženih srpskih porodica širom Balkana, kako bi neophodna humanitarna pomoć stigla do što većeg broja dece - najavljuju iz ove organizacije.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katy

    22. oktobar 2013 | 18:07

    Zorice, nisam gluplju izjavu čula odavno! Strašno. Žalim te. Deca na slici zdrava i srećna :)

  • Rajko

    22. oktobar 2013 | 17:39

    Svaka cast ovakvoj organizaciji,i ja cu se uclaniti u istu.

  • Ne volim politiku

    22. oktobar 2013 | 18:13

    Zorica smatra da samo bogati i visoko obrazovani treba da radjaju... Da je sreće da ima više žena kao što je ova sa slike, ne bi nam pretila bela kuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA