VELJOVIĆ: Država će odgovoriti zbog napada na policiju! (FOTO)

- Vojska, policija i Žandarmerija blokirali su administrativne prelaze ka Kosovu, stupili smo u kontakt sa Euleksom, preduzimamo sve da nadjemo izvršioca - rekao je direktor policije Milorad Veljović

  • 2

Direktor policije Milorad Veljović danas je obišao policajca Gorana Đorđevića, koji je sinoć pregažen na dužnosti u Bujanovcu.

- Ovo je još jedan žestok udarac na policiju, na ljude koji se bore protiv kriminala. Ovaj čovek nije uradio ništa drugo osim što je štitio ovu državu. Ovo je još jedan dokaz koliko je težak i odgovoran policijski posao, zbog čega još jednom apelujem na državu i resorno ministarstvo da im se obezbede bolji uslovi bar u smislu opremljenosti za rad. Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo njemu i njegovoj porodici – kazao je Veljović.

Naglasio je da se preduzima sve kako bi napadači na policajca što pre bili privedeni pravdi.

- Vojska, policija i Žandarmerija blokirali su administrativne prelaze ka Kosovu, stupili smo u kontakt sa Euleksom, preduzimamo sve da nadjemo izvršioca - dodao je Veljović.

Komentarišući okolnost da su napadači na policajca pobegli u Veliki Trnovac, Veljović je naglasio da ih to neće spasiti.

- Doskoro policija nije ni ulazila u to područje, ali se to promenilo i ono će takodje biti kontrolisano kao i svaki drugi deo teritorije Srbije – rekao je direktor policije.

Supruga i brat nastradalog policajca stigli su u niški Klinički centar i vranjskog sela Krševica da žive, kako bi bili uz njega dok se bori za život.

Ponosni na ono što je radio čitavog života, ističu da je za Gorana policijski posao bio svetinja.

- Dvadeset i tri godine je Goran policajac, mogu da kažem samo da je taj posao voleo više nego što bi trebalo. Puno puta je dobijao i telefonske pretnje, ali se on nije plašio, savesno je radio taj posao u sredini koja nimalo nije zahvalna za policiju – kaže Stojan Djordjević, Goranov brat. Komentarišući napad na Gorana, Stojan ističe da ne sumnja da je za volanom auta koji ga je pregazio bio Albanac.

- Goran je kao pripadnik interventne jedinice bio u patroli sa kolegama, kada su primetili „audi" švajcarskih registarskih tablica koji je bio u jednoj njivi. To im je bilo sumnjivo, pa su trojica, medju kojima je bio i Goran izašli iz „marice" i počeli da prilaze vozilu. Medjutim, kada je vozač „audija" primetio policijski auto, zgazio je gas i svom silinom udario Gorana. To vozilo sa polomljenom šoveršajbnom je vidjeno u Velikom Trnovcu, jasno je da Srbin nikada ne bi bežao na tu stranu. Medjutim, nisu svi Srbi dobri, niti su svi Albanci loši, ne mogu da zbog ovog što se desilo osudjujem čitav narod – naglašava Stojan.

Goranova supruga Lozanka izbezumljena je od brige za supruga.

- Ne znam tačno ni šta se desilo. On je ujutro otišao na posao, da bi mi oko 19 sati njegove kolege javile da je pregažen. Tu smo neprestano, nadajući se da ćemo dobiti dobre vesti, ali mnogo brinemo – kaže Lozanka.

Zoran Radovanović, direktor niškog KC saopštio je da je policajac životno ugrožen.

- On je primljen sa teškim povredama abdomena, grudnog koša i glave sa pritiskom od samo 40, maltene u finalnom stadijumu gubitka života,. Medjutim, uspeli smo da ga stabilizujemo, ali on još nije van životne opasnosti i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze u pogledu njegovog oporavka – kazao je Radovanović.

Pripadnici niške Policijske uprave, odmah su otišli u Klinički centar i dali krv za povredjenog kolegu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    22. oktobar 2013 | 18:03

    Gde su sada navijači da brane srpstvo, nema ih nigde jer su kukavice.... Zašto se ne organizuje odlazak u trnovac i pomogne policiji....?

  • marko

    22. oktobar 2013 | 19:39

    Odgovorice tako sto ce im uputiti izvinjenje sto su napadnuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA