JOVANOVIĆ: Ne sme biti zloupotreba mature!

Ministar prosvete naglašava da završni ispit ne treba da predstavlja opterećenje za učenike, kao i da ne sme da dođe do zloupotreba u njegovom organizovanju i sprovođenju

  • 1

Ministar prosvete Tomislav Jovanović istakao je u razgovoru sa direktorima osnovnih i srednjih škola da ne sme da dođe do propusta i zloupotreba u organizovanju i sprovođenju završnog ispita za osnovnu školu.

 

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, o tome kako će konačno izgledati polaganje maturskog ispita, kao i o unapređivanju i podizanju kvaliteta obrazovanja razgovaraće se na narednim sastancima.

 

Jovanović je naglasio da mala matura treba da predstavlja rezultat kontinuiranog rada, a ne kampanjskog učenja i da ne treba da predstavlja opterećenje kako za učenike, tako i za roditelje i nastavnike.

 

Prema njegovim rečima, uloga ministarstva je da obezbedi da svaki mali maturant, bilo gde da se nalazi, treba da ima ravnopravan položaj i iste uslove da iskaže svoje stečeno znanje, kao i da ostvari svoju realnu želju za upis u srednju školu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. oktobar 2013 | 23:42

    Alo, Ajnstajne resavaj druge probleme u prosveti a ne samo maturu koje je sledece godine. To radis od kad ta stavili a tvoj drug iz SPS-a Mica Jovanovic pravi lom sa megatrendom uz Dacicev blagoslov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA