Srpski turisti ostavili u inostranstvu 464 miliona evra!

U prvih osam meseci ove godine srpski turisti su potrošili na putovanja 464 miliona evra, što je za 20 miliona više nego prošle godine

  • 3

Turisti iz Srbije potrošili su gotovo 464 miliona evra na putovanja u inostranstvu u prvih osam meseci ove godine, što je za 20 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

Najveći porast potrošnje je na poslovnim putovanjima, čak šest miliona evra više nego u istom periodu lane, objavio je sajt www.eturbonews.com. Kada je u pitanju korišćenje platnih kartica, turisti iz Srbije su tu "lake ruke", pa su u prvih osam meseci ove godine potrošili četiri miliona evra više nego u 2012.

Najviše novca i to 83,3 miliona evra srpski turisti ostavili su u Grčkoj. Posle Grčke, najviše novca potrošili smo u Nemačkoj, 39,4 miliona evra, u Turskoj 35 miliona, a Italiji 29,9 miliona evra.

 

Na putovanja u Crnu Goru i Rusiju potrošili smo podjednako − 22 miliona evra. U Hrvatskoj smo "ostavili" nešto manje od 15 miliona evra, koliko i u Francuskoj ili Sloveniji, na obilazak Ohrida i Makedonije potrošili smo 6,5 miliona evra, a u Bosni oko 10 miliona, isto koliko i u Americi.

Uprkos nemirima u Egiptu, u toj zemlji turisti iz Srbije ove godine potrošili su 4,3 miliona evra, koliko i u susednoj Rumuniji i Bugarskoj, koju više posećuju skijaši iz Srbije, nego ljubitelji mora.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pre DRAG

    22. oktobar 2013 | 22:06

    Samo su u Crnoj Gori mogli da potrose na srpske proizvode i time se vrate pare

  • Hahaha

    22. oktobar 2013 | 23:25

    Pa to je jedan od razloga da se ide u inostranstvo da se ne trosi na domace, Srpske proizvode vec da se kupuje i trosi na nove,bolje,kvalitetnije stvari!

  • Maradona.10.

    23. oktobar 2013 | 05:07

    A ovamo kukaju stalno da se nema para .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA