Promovisana istorija Vojnoobaveštajne službe

"Vojnoobaveštajna služba u Srbiji" prikazuje razvoj službe od 1884. godine do danas. U istraživanju je konsultovana obimna arhivska građa, ali i stručna literatura i pripadnici službe

  • 1

Monografija "Vojnoobaveštajna služba u Srbiji" promovisana je večeras na 58. međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu. Ovo je prvi put da se na takav način govori o istoriji vojnoobeveštajne službe, njenim pripadnicima, rukovodiocima i operacijama koje je obavljala.

Pripadnik Vojnobaveštajne agencije (VOA), pukovnik Danko Štrbac, rekao je da je to prvi put da se o radu te agencije govori "na informativan i popularan" način, i dodao da je sadržaj knjige rezultat dvogodišnjeg rada pripadnika agencije.

Potpukovnik Dragan Savić rekao je da su autori prilikom istraživanja i rada na monografiji konsultovali obimnu građu koja se čuva u arhivama, stručnu literaturu, ali i nekadašnje pripadnike službe i članove njihovih porodica.

Portparol VOA Ivana Pejčić, rekla je da je u monografiji prikazan razvoj službe od 1884. godine do danas i da je knjiga podeljana u četiri dela koji govore o periodu do Prvog svetskog rata, između dva rata, od Drugog svetskog rata do 1992. godine i nakon tog perioda do danas.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    22. oktobar 2013 | 23:21

    I sta kazu oficiri po cijem je naredjenju ili samovoljno pukovnik Apis pripremao sarajevski atentat?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA