Ante Gotovina i Mladen Markač ulaze u politiku?

Hrvatski portal "Dnevno" otkriva da će aktuelni premijer te zemlje Zoran Milanović podržati nekadašnjeg haškog optuženika, generala Antu Gotovinu, na listi svoje stranke, kako bi opet pobedio na izborima. S druge strane, HDZ će angažovati generala Mladena Markača

  • 5

Ukoliko premijer Hrvatske i lider vladajuće Socijaldemokraske partije (SDP) Zoran Milanović želi još jednu pobedu na parlamentarnim izborima moraće da podrži učešće hrvatskog generala Ante Gotovine na strani te stranke, ma koliko to bude koštalo, pišu hrvatski mediji.

A, ako Gotovina ostvari dobre rezultate, SDP bi mogao da mu ponudi čak mesto predsednika Sabora, objavio je hrvatski portal "Dnevno", pozivajući se na izvore bliske vladajućoj koaliciji.

Sve će, kako se očekuje, biti mnogo jasnije nakon obeležavanja Dana sećanja, 18. novembra u Vukovaru. Šuška se, naime, da bi Gotovina u Vukovar mogao doći u koloni sa vlastima, nikako sa veteranima.

- Braniteljska populacija zato s nestrepljenjem očekuje šta će Gotovina da napravi, dok je potez generala Mladena Markača po tom pitanju, već sada jasan - on će toga dana ''Gradom herojem'' prošetati zajedno sa svojim saborcima - navodi hrvatski portal.

Gotovina i Markač oslobođeni su novembra prošle godine gotovo svih tačaka optužnice za zločine počinjenje u hrvatskoj zločinačkoj akciji Oluja.

- Želi li Milanović još jednu pobedu na parlamentarnim izborima, moraće da podrži Gotovinu i tu će saradnju platiti koliko god bude trebalo - navodi portal, i dodaje da ukoliko hrvatski general ostvari dobre rezultate, SDP bi mogao da mu ponudi čak  mesto predsednika Sabora.

S druge strane, šef opozicije Tomislav Karamarko, tada bi se, kako se navodi, našao u velikim problemima i morao bi da povuče jedini logičan potez − da vrati generala Mladena Markača u sam vrh svoje stranke, gde je i bio devedesetih godina.

Karamarku bi na ruku, išla bi činjenica da se Markač, među hrvatskim veteranima "kotira" mnogo bolje od generala Gotovine.

Markač poseduje ogromnu harizmu, a njegova dodatna snaga stoji u činjenici da daje bezrezervu podršku hrvatskim veteranima u svim njihovim akcijama, za razliku od Gotovine, koji se drži po strani, ističe portal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hr

    23. oktobar 2013 | 13:20

    Dajte se prestanite baviti Hrvatskom. Iziđite iz 2. sv. rata. Pocnite skupljati pse lutalice po Beogradu. I pocistite glavni grad. A mogli bi za primjenu pokrpiti i rupe. Vama bi lakse bilo. POCNITE GLEDATI U BUDUĆNOST A NE ŽIVJETI U PROSLOSTI.

  • balkan boy

    23. oktobar 2013 | 14:09

    Bravo Hr. U pravu si. Evo prelistajte ovde vesti; Ante gotovina ulazi u politiku, Ubio se prilikom alko-testa u Hrvatskoj, Pet godina od ubistva Iva Pukanića... o cemu se zapravo radi? Otvorite kolonu Hrvatska pa koga zanima neka ide tamo.

  • djoko

    23. oktobar 2013 | 14:13

    Ne brini ti za nase rupe, a i smecare mi imamo.Ako budemo pricali o buducnosti zabrinucete se mnogo,u toj buducnosti mozete samo platiti za sve vase kako ustaske tako i novopecene zlocine, proterivanje celog jednog naroda i otimacine njihove imovine, jednom recju ne pise vam se dobro nikako, mislili ste da ce vas od svega toga sacuvati nato al nece ne sanjajte previse,haski incident sa vise nece ponoviti. Vasi vrhunci su uvek bili u zlu, a nase vreme tek dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA