MAJKROSOFT: Srpska IT industrija ima veliki potencijal!

- IT industrija je ujedno i dobra osnova za dalje investicije u razvoj srpske privrede - kaže vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Majkrosoft u Srbiji Andreas Hartl

  • 1

Vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Majkrosoft u Srbiji Andreas Hartl ocenio je da srpska IT industrija ima veliki potencijal za dalji rast i razvoj.

Ta industrija je ujedno i dobra osnova za dalje investicije u razvoj srpske privrede, rekao je Hartl na 13. konferenciji Sinergija, koja je otvorena juče u hotelu "Hajat" u Beogradu.

Kako je istakao, "klaud" tehnologija je u konstantnom rastu u poslednjih nekoliko godina.

- Zahvaljujući toj tehnologiji, uz pomoć jednostavne internet veze, kompanije su, bez obzira na veličinu i broj zaposlenih, efikasnije i konkurentnije - rekao je Hartl.

Sinergija, najveća IT konferencija u jugoistočnoj Evropi, i ove godine okuplja veliki broj predavača iz Srbije i inostranstva, predstavnika partnera, kompanija, IT entuzijaste, donosioce poslovnih odluka koji utiču na primenu IT rešenja, novinare i ljude iz struke. Trajaće do 25. oktobra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA