POGLEDAJTE: Probni let aviona Air Serbia od Beograda do Niša (VIDEO)

"Erbas 319", u pratnji aviona Vojske Srbije, poleteo je u 11:53, a lokacije iznad kojih ih je moguće videti su Kalemegdan, Avala i Ušće

  • 5

Prvi avion Air Serbia poleteo je sa beogradskog aerodroma u okviru planiranog probnog leta na liniji Beograd - Niš - Beograd.

Kako je potvrđeno na Aerodromu "Nikola Tesla", avion je poleteo u 11:53, a prate ga avioni Vojske Srbije.

Lokacije iznad kojih će biti moguće videti avione su Kalemegdan, Avala i Ušće, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Na ovom demonstrativnom letu, inspektorski tim Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije obaviće pregled aviona "erbas 319", kako bi proverili bezbednost aviona pre prvog zvaničnog leta, najavljenog za 26. oktobar.

Inspektori Direktorata proveravaju procedure koje se sprovode u fazi pripreme leta, proračun performansi, procedure letačkog i kabinskog osoblja u toku leta, tehničku ispravnost aviona, operativni priručnik i mnogo toga još što čini sastavni deo provere aviona koji se prvi put uvodi u flotu neke avio-kompanije.

Posle detaljne provere aviona i osoblja koje učestvuje u pripremi i realizaciji leta, Direktorat civilnog vazduhoplovstva pripremiće izveštaj u kojem će izneti svoja zapažanja, ocene i preporuke za što bezbednije i sigurnije funkcionisanje svih faza leta Erbasovog aviona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    24. oktobar 2013 | 10:06

    Poleteo u 11:53- sleteo u Niš u11:56!!

  • zeljko

    26. februar 2014 | 14:48

    Kao da vi nesto znate,da li mozda pamtite neku tragediju naseg aviona,sto manji to sigurniji.Ako nemate neku pametnu za prokomentarisati nemoj te ni toliko zaostalu.Ocigledno je da ste vi jedni mali klinci koji jos ne znaju sta je zivot

  • Zorica

    23. oktobar 2013 | 17:32

    Ala se smejemo ovom avinčiću :D Ko da je Erbas A380 a ono neki fiććfirić od aviončića .D pa još i ružan. Ja sigurno neću nikada ući u taj avin pored vrlo kvalitetnih drugih avio kompanija i aviona. Ne dam Jatu pare odnosno po novom seria :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA