Srbija ima potencijal za razvoj turizma

Tadić dobio pismo inicijative u okviru kampanje "Svetski lideri za turizam". Turizam Srbiji donosi milijardu dolara prihoda i nova radna mesta

  • 0

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Raifaijem o razvoju turističkih potencijala Srbije.

Generalni sekretar Raifai uručio je predsedniku Tadiću otvoreno pismo, koje se dodeljuje isključivo predsednicima država i vlada, a koje predstavlja inicijativu u okviru zajedničke kampanje ''Svetski lideri za turizam'', u organizaciji UNWTO i Svetskog saveta za turizam i putovanja (WTTC).

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Neboša Ćirić otvorio je na Beogradskom sajmu Međunarodni sajam turizma, na kojem će se predstaviti 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a prvi put će učestvovati i predstavnici Nemačke, Česke i Izraela.

-Turizam za Srbiju predstavlja skoro milijardu dolara prihoda, sedam miliona noćenja, ali i novu infrastrukturu, kapacitete i nova radna mesta - rekao je on, i dodao da je sajam dobra prilika za promociju novih destinacija i usluga, ali i pokazatelj spremnosti za regionalnu saradnju.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto na listi turističkih sila sveta, a prošle godine ovu zemlju je posetilo 31,5 miliona turista.

Paralelno sa Sajmom turizma, biće održani i sajam vina sa preko 300 vinskih etiketa, i izložba suvenira i hotelijersko-ugostiteljske opreme, koji će okupiti više od 120 izlagača iz zemlje i inostranstva.

(Telegraf  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA