Otkrivena najveća fabrika droge u Evropi

Laboratorija u Belgiji, koja je otkrivena 18. oktobra, prostirala se na 1.000 kvadratnih metara, a u njoj su pronađeni materijal i gotovi proizvodi u vrednosti od oko tri miliona evra. Ilegalna laboratortija za proizvodnju ekstazija, bila je sakrivena u zgradama nekadašnje farme svinja

  • 5

U Belgiji je otkrivena dosad najveća laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga u EU, saopštio je Europol. Ilegalna laboratortija za proizvodnju ekstazija, bila je sakrivena u zgradama nekadašnje farme svinja, blizu mesta Opglabek.

Laboratorija, otkrivena 18. oktobra, prostirala se na 1.000 kvadratnih metara, a u njoj su pronađeni materijal i gotovi proizvodi u vrednosti od oko tri miliona evra. U akciji Europola uhapšena su četvorica Holanđana i jedan Belgijanac, za koje se veruje da su deo organizovane međunarodne kriminalne grupe.

Procenjuje se da je u fabrici moglo da se proizvede nekoliko stotina kilograma ekstazija nedeljno. Ulična cena ove droge se kreće od 2.250 do 6.000 evra za kilogram, pa se računa da je ova laboratorija mesečno ostvarivala promet od nekoliko miliona evra.

U zoru 21. oktobra otkrivenu ilegalnu laboratoriju je zahvatio požar velikih razmera čiji uzrok još nije utvrđen. Policija ne isključuje mogućnost da se radi o namernoj paljevini radi uništavanja dokaza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    23. oktobar 2013 | 18:19

    Ma nemoguce u centru eu,najdemokratskijoj drzavi,u centru nato pakta,ma u centru sveta!Pa kako je to moguce!?cccccccccccccccccv

  • nezadovoljština

    23. oktobar 2013 | 18:29

    Samo guše preduzetništvo. Zar je čovek trebalo da pravi salvete i plastične čaše za groblje da bi zaradio neki evro?

  • Nemanja

    23. oktobar 2013 | 18:35

    Cudo nisu srbi organizatori, mada ce se kasnije ispostaviti da su to potomci srba. Ustvari i jesu, kao i mnogo naroda koji nas sada mrze, odnosno mrze svoje poreklo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA