Održan miting "Srpske" u Leposaviću

Gradonačelnik Opštine Leposavić rekao je na mitingu da će se posvetiti vraćanju suvereniteta Srbije nad teritorijom koja je privremeno pod protektoratom UN i zaustavljanju procesa asimilacije srpskog i nealbanskog stanovništa u južnoj srpskoj pokrajini

  • 5

Građanska Inicijativa "Srpska" sa predizbornog mitinga u Leposaviću uputila je poziv Srbima na Kosovu i Metohiji da svi izadju na izbore i glasanjem za „Srpsku pokažu celom svetu da ostaju na svojoj zemlji sa svojom državom Srbijom".

Posle predstavljanja kandidata za odbornike i gradonačelnike u opštinama severno i južno od reke Ibar, prisutnima se obratio kandidat za gradonačelnika Opštine Leposavić Dragan Jablanović i rečima da se „3.novemra bira opstanak Srbije"  pozvao svoje sugrađane da glasaju za listu GI "Srpska".

-Mi želimo da se zahvalimo Srbiji izlaskom na izbore 3.novembra nisu samo lokalni izbori, jer potpisujemo trajni ugovor da zajedno ostajemo sa svojom Srbijom, da zajedno započinjemo novu etapu u vraćanju suvereniteta Srbije nad svojom teritorijom koja je privremeno pod protektoratom UN i zaustavljamo zaustavljamo proces asimilacije srpskog i nealbanskog stanovništa u južnoj srpskoj pokrajini, odmah nakon konstituisanja lokalnih samouprava formiraćemo Zajednicu srpskih opština od svih lokalnih samouprava gde Srbi i nealbanci čine većinu, preko koje će država Srbija biti prisutna nogo više nego što je to do sada bila - rekao je Jablanović.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić je naglasio da Srbima na Kosovu i Metohiji nema opstanka bez države Srbije i da izostanak vicepremijera Vučića i ministra zaduženog za KiM Aleksandra Vulina pokazuje da "Međunarodna zajednica i Priština, po ko zna koji put gaze ono što su dogovorili i obećali u Briselu".

Kandidat za gradonačelnika Gračanice Branislav Stojanović i načelnik kosovskog Okruga Vladeta Kostić istakli su da će sa „pobedom "Srpske " formirati ZSO i zato niko ne treba da ima dilemu da izađe na izbore i glasa za nas".

Na skupu su govorili kandidati za odbornike u Opštini Leposavići Radoš Mihajlović, Velika Arsenijević i Vučina Janković. Miting je počeo himnom Bože pravde. Skup je protekao mirno bez incidenata.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Woa

    23. oktobar 2013 | 19:46

    Jao komedije :D

  • rale

    23. oktobar 2013 | 21:35

    A po kojem zakonu su raspisani ti izbori? Ko ih je raspisao? Po čijem ustavu? NE TAČIJEM IZBORIMA.

  • Rodja

    23. oktobar 2013 | 21:14

    Braco Srbi sa Kosova i Metohije,nek vam je Bog u pomoc!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA