POŽAREVAC: Asfaltiranje na srpski način (FOTO)

Kosančićeva ulica u Požarevcu kompletno je obnovljena, ali su posle asfaltiranja na kolovozu ostala udubljenja na mestima gde se nalaze šahte i otvori za podzemne instalacije

  • 8

U Kosančićevoj ulici u centru Požarevca izgrađena je kišna kanalizacija, nakon čega je obavljeno asfaltiranje celom njenom dužinom. Ova ulica sada je kompletno uređena, uz obeležena mesta za parkiranje i ranije izgrađene trotoare.

Međutim, na kolovozu su ostala brojna udubljenja na mestima gde se nalaze šahte i otvori za podzemne instalacije.Naime, pošto je novi asfalt na višem nivou od prethodnog, trebalo je uzdignuti i ove poklopce. Ipak, to nije urađeno, pa na ovim mestima postoje ulegnuća na kolovozu, koja predstavljaju opasnost za vozače i oštećuju im vozila.

- Prvo su nam celu ulicu raskopali, pa smo mesecima gazili po blatu. Onda su, nenadano, rampama sprečili kompletan saobraćaj da bi postavili asfalt. Niti su nam tako nešto najavili, niti su nam obezbedili alternativnu lokaciju za parkiranje auta. Kad su, najzad, sve završili, ispostavilo se da nisu podigli rešetke na šahtama i poklopce za podzemne instalacije, što je bilo neophodno pošto je novi asfalt viši od starog.

 

Umesto toga, napravili su udubljenja na kolovozu i tako ih ostavili, ne razmišljajući o vozačima - kažu ogorčeni žitelji Kosančićeve.

Ova ulica pažnju Požarevljana skrenula je i početkom godine, kada je državni revizor objavio izveštaj o kontroli gradskog budžeta. U izveštaju je navedeno da je za gradnju trotoara u ovoj i dve susedne ulice, Direkcija za izgradnju platila dodatnih 880.000 dinara, za radove koji nisu bili ugovoreni u postupku javne nabavke.

(D. K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    23. oktobar 2013 | 22:25

    U ozbiljnoj drzavi bi neko za ovakvo nesto isao u zatvor!

  • Neko iz mase

    23. oktobar 2013 | 22:58

    Pa ovakve su ulice u celoj Srbiji.

  • JECA

    23. oktobar 2013 | 22:26

    Eeeee kad bi ovo bio jedini problem u Po... Lako cemo za ceste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA