Pukla radioaktivna šipka u Krškom!

- Deo koji se odlomio od radioaktivne gorive šipke pao je na dno reaktorskog bazena - objasnio je rukovodilac Uprave za nuklearnu bezbednost Andrej Stritat

  • 2

Tokom redovnog godišnjeg  remonta u Nuklearnoj elektrani Krško otkrivena su oštećenja na gorivim šipkama, od kojih je jedna slomljena, saopštila je slovenska Uprava za nuklearnu bezebednost.

- Deo koji se odlomio od gorive šipke pao je na dno reaktorskog bazena s vodom za hlađenje - objasnio je rukovodilac Uprave za nuklearnu bezbednost Andrej Stritat.

Po njegovim rečima, bezbednost građana nije ugrožena, a najavio je da će u nuklearku narednih dana stići i francuski stručnjaci. Oni će pomoću podvodnog robota proveriti da li je na dnu bazena ostao još neki komadić visokoradioaktivne gorive šipke.

Ekološka udruženja upozorila su na incident u NE Krško koja e nalazi na granici sa Hrvatskom.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kao da je bitno

    24. oktobar 2013 | 05:47

    Neko je nakon incidenta u fukusimi pricao upravo o ovome, mislim da cak I postoji clanak o tome u telegrafu ako se ne varam!Tako da na osnovu onoga sto su pricali, samo mogu da kazem, NEDAJ BOZE...

  • djoko ce vam ga siti

    24. oktobar 2013 | 01:01

    Ooo pukla cela!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA