Kalifornijska policija greškom ubila dečaka s plastičnom puškom!

Pomoćnici lokalnog šerifa ugledali su tinejdžera "sa nečim što je izgledalo kao neka vrsta puške", a u pojasu koji je nosio nađen je i jedan plastični pištolj

  • 9

Policija u Kaliforniji ubila je 13-godišnjeg dečaka koji je nosio plastičnu pušku, dan nakon što je jedan srednjoškolac otvorio vatru u školskom kompleksu u Nevadi, ranio dvojicu dečaka i ubio nastavnika, a potom je pronađen mrtav.

Policija u gradu Santa Rosa u Kaliforniji saopštila je da je otvorila vatru na dečaka koji je u ruci držao plastičnu pušku, pošto nije poslušao naređenja da baci oružje, za koje su policajci verovali da je pravo, a istraga o ovom najnovijem incidentu je u toku, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Dečak, koji je poginuo na licu mesta, kasnije je identifikovan kao Endi Lopez.

Njegov otac, Rodrigo Lopez, rekao je da je plastična puška pripadala njegovom prijatelju.

Pomoćnici lokalnog šerifa ugledali su tinejdžera "sa nečim što je izgledalo kao neka vrsta puške", a u pojasu koji je nosio nađen je i jedan plastični pištolj, navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Sonoma.

Šerifovi pomoćnici su pozvali pojačanje i više puta naredili dečaku da baci "oružje" pre nego što su ispalili nekoliko metaka, precizira se u saopštenju.

Svedoci u Santa Rosi kažu da su čuli nekoliko pucnjeva.

Šerif Stive Fritas opisao je ovaj incident kao "tragediju" i obećao da će istraga biti temeljna i transparentna.

Portparolka škole koju je ubijeni dečak pohađao opisala ga je kao "omiljenog učenika, veoma popularnog, lepog mladića, izuzetno pametnog i sposobnog".

Američki predsednik Barak Obama nedavno je ponovo pozvao na izmene američkog zakona o oružju posle niza pogubnih pucnjava, ali ti predlozi nailaze na žestok otpor, navodi Bi-Bi-Si.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    24. oktobar 2013 | 12:07

    Da se prezivao Smith a ne Lopez ziv bi bio. . .

  • Normalan covek

    24. oktobar 2013 | 12:43

    Odma smrtna kazna

  • Kojot

    24. oktobar 2013 | 12:26

    Koje budale zlocinacke, ubijaju i decu na ulici. Daleko ce evropa ugledajuci se u ubice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA