Šta osuđenici na smrt traže za poslednji obrok (FOTO)

Ubice, silovatelji i ostali zločinci osuđeni na smrt na Floridi, pred sam kraj svog života, imaju mogućnost da biraju svoj poslednji obrok. I dok jedni traže sendviče drugi na "onaj svet" odlaze pijani i prepunih stomaka

  • 7

Zatvorenicima osuđenim na smrt u zatvoru na Floridi, uprava dozvoljava da odaberu svoj poslednji obrok. I dok jedni biraju jela koja su voleli tokom života, mnogi poslednje trenutke koriste da bi se počastili hranom ili pićem koje nisu imali prilike da probaju.

Vilijam Hap koji je pre 27 godina silovao i ubio Endži Kroli (21) posle skoro tri decenije dočekao je izvršenje smrtne kazne. Svoj kraj želeo je da zasladi velikom bombonjerom i kadom punom sladoleda.

Pre injekcije smrti ubica Artur Ruterford poželeo je da uživa u prženim specijalitetima, pa je tako odabrao filete soma, pečeni zeleni paradajz, patlidžan. A sve je zalio slatkim zelenim čajem.

Oba Čendler, koji je ubio i silovao ženu i njene dve ćerke tinejdžerke u Ohaju 1989, u smrt je otišao posle sendviča sa salamom, koji je zasladio još jednim sa puterom od kikirikija i marmeladom.

Klarens Hil osuđen je na kaznu smrti zbog pljačke banke i ubistva policajca. Za svoj poslednji obrok tražio je takos, poznato jelo meksičke kuhinje.

Džon Spenkelink imao je poseban tretman pre svoje egzekucije 1929. godine. On je bio prvi osuđenik koji je pogubljen nakon što je Vrhovni sud SAD vratio ovaj vid kazne, a u poslednjim momentima imao je privilegiju da podelu pljosku viskija sa zatvorskim nadzornikom.

Eilin Vurnos koja je ubila sedam muškaraca, a na "stolicu smrti" otišla je 2003. godine, poslednji obrok je odbila i želela je samo šolju kafe.

Sušta suprotnost njoj bio je zatvorenik Alen Li Dejvis koji je 1982. godine ubio trudnicu zajedno sa njene dve ćerke. On je odabrao obilni obrok: rep jastoga, krompiriće, školjke, hleb s belim lukom i litar piva.

Dejvisovo pogubljenje, osim po raskošnom obroku ostalo je zapamćeno kao prvo u novoj električnoj stolici 1999. godine na Floridi, koja je zamenjena prvi put posle 1924. godine.

Svi zatvorenici na Floridi moraju mesecima unapred tražiti jelo koje žele, a obroci se spremaju u zatvorskoj kuhinji.

Međutim, vremenom je ovaj luksuz ograničen, pa tako su sad troškovi poslednjeg obroka svedeni na čitavih 40 dolara, takođe nije više dozvoljeno ni konzumiranje alkohola.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LeBron Ziggs

    24. oktobar 2013 | 17:10

    Nisu oni zasluzili nista samo casu vode.

  • Mici

    24. oktobar 2013 | 17:50

    Meni je to ok, svi cemo umreti na ovaj ili onaj nacin, bitno je sta ce biti sa dusom, telo je i ovako osudjeno na smrt, al sta kad se opet rodimo, sve kazne treba da budu vaspitne u cilju da se covek promeni i shvati da mora paziti na dusu. Mozete ga ubiti 100X al ako ne nauci lekciju dzaba sve.

  • Saim Bejtic

    24. oktobar 2013 | 21:16

    sta je svjet drugaciji ako uzvraca sa smrcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA