CRNA GORA: Dan Njegoševog rođenja novi državni praznik?

Dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša 13. novembar, biće "Dan crnogorske kulture" i biće radni dan, ako predlog Vlade Crne Gore usvoji parlament

  • 9

Vlada Crne Gore predložila je danas da 13. novembar - dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša bude proglašen za državni praznik - "Njegošev dan - Dan crnogorske kulture".

Ministar kulture Branislav Micunović kazao je da se time odaje poštovanje vladaru i piscu, reformatoru i tvorcu duhovnog jedinstva Crne Gore, odnosno autoru dela po kojima je Crna Gora međunarodno poznata.

On je novinarima, nakon sednice Vlade Crne Gore, rekao da je predlog izmena Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim je predviđeno da dan Njegoševog rođenja bude novi državni praznik, upućen crnogorskom parlamentu na usvajanje po skraćenom postupku.

Mićunović je dodao da bi 13. novembar, iako državni praznik, bio radni dan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    24. oktobar 2013 | 21:42

    Braco Srbi, da se jasno i glasno izjavim. Mi smo Jedan narod , ovi cigani StO komentarisu i smiju se Crnoj gori. Ti bi se prodali za Dinar . A pravi Srbi znaju sta su braca Srbi i crnogorci ..

  • bojan

    24. oktobar 2013 | 18:04

    Cekaj ! A sta Bosnjaci kazu ? Morate pitati i njih jer je za njih on ratni zlocicinac ! Jadna li vam majka...

  • Komentar

    24. oktobar 2013 | 17:15

    Ispali ste glupi i mi vam ne možemo pomoći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA