SAD: Nema penzije, radi se do smrti!

Američka finansijska grupacija sprovela je anketu, na osnovu koje se pokazalo da 37 odsto građana smatra da će raditi do smrti, jer im je na prvom mestu plaćanj mesečnih računa

  • 5

Više od trećine Amerikanaca smatra da neće moći nikada da se penzioniše i da će raditi skoro do svoje smrti, pokazuje istraživanje koje danas prenosi dnevni list "Ju-Es-Ej tudej".

Prema anketi koju je sprovela američka finansijska grupacija Vels Fargo, 37 odsto građana SAD reklo je da ne očekuje penzionisanje, već smatra da će biti prinuđeni da rade dok se "ne razbole ili umru", objasnivši da im je na prvom mestu plaćanje mesečnih računa, a da o penziji sada ne mogu da razmišljaju.

-Srednja klasa ne oseća oporavak ekonomije i u porastu je broj ljudi kojima je samo važna svakodnevna egzistencija, kaže Lori Nordkvist, koja je učestvovala u istraživanju.

U istraživanju u koje je bilo uključeno hiljadu Amerikanaca između 25 i 75 godina, 48 odsto ispitanika je reklo da nije sigurno da će uspeti da uštedi dovoljno za ugodno penzionisanje, dok je 34 odsto kazalo da će morati da radi do najmanje svoje 80. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asd

    24. oktobar 2013 | 20:29

    Da,ali oni imaju takav luksuz i novac da mogu sebi uz zivotno osiguranje i ostale vidove stednje da komotno prestanu da rade u 50oj i uz lepu sumu zive narednih godina... A to sto mi sada radimo do 67. za neku neku nesigurnu penzijicu nije nesto bas privlacno.

  • jo

    24. oktobar 2013 | 19:57

    idemo u eu i u usa.ziveo vucic i dacic.

  • CrazyHorse

    24. oktobar 2013 | 23:53

    U USA je minimalna, zagarantovana zarada 8$/h, tj 320$/40h nedeljno. U Americi hrana kosta kao kod nas, obuca, odeca i tehnika su JEFTINIJI nego kod nas, kao i gorivo (100din/1l). Ono sto jeste skuplje jeste stan i svaka vrsta usluge. I jos jedna mnogo bitna stvar. Ovde ako hoces mozes da radis, ima posla, pa makar u Mc-u. A kod nas je svaki posao luksuz....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA