VUKOVAR: Traže moratorijum na ćirilične table

Protivnici ćirilice traže da se u Saboru otvori rasprava o pravima manjina i da se granica za uvođenje prava na jezik i pismo poveća sa sadašnjih 30 odsto na 50 procenata pripadnika manjina u odnosu na ukupni broj stanovnika u nekom mestu

  • 6

Protivnici ćirilice u Vukovaru zahtevaju da se taj grad proglasi mestom posebnog pijeteta i da se uvede moratorijum na ćirilične table.

Oni traže da se u Saboru otvori rasprava o pravima manjina i da se granica za uvođenje prava na jezik i pismo poveća sa sadašnjih 30 odsto na 50 procenata pripadnika manjina u odnosu na ukupni broj stanovnika u nekom mestu.

Funkcioner i poslanik najuticajnije opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vladimir Šeks podržao je, u današnjoj javnoj raspravi, zahteve protivnika ćirilice.

On smatra da je postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru "pod okriljem noći značilo prepad na suživot i toleranciju".

- To je ludi, glupi, pogrešni i nerazumni potez vlade Zorana Milanovića - rekao je Šeks, koji tvrdi da popis stanovništva u Vukovaru nije sproveden na zakonit način, odnosno da Srba ima manje od jedne trećine ukupnog stanovništva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • John

    24. oktobar 2013 | 19:29

    Nisam znao kad ti se nesto nesvidja uzmes cekic i slomijes.na ocigled policije i neodgovaras pa onda moze tako citav zivot

  • Chwarak

    24. oktobar 2013 | 22:35

    Bolesnici! Šta drugo reći?!

  • Vase ime

    24. oktobar 2013 | 19:36

    Pa vi ste ludi, glupi, pogresni, i ne razumni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA