Eksplozija u fabrici bombona u Meksiku

Jedna osoba je poginula, a najmanje 40 je povređeno, od kojih šest teško, kad je eksplodirao bojler u fabrici "Dulses Bluberi" u Sjudad Huaresu

  • 2

U eksploziji bojlera i požaru u jednoj fabrici konditorskih proizvoda u gradu Sjudad Huares, na severu Meksika, poginula je jedna osoba, a najmanje 40 je povređeno, od kojih šest teško, saopštile su meksičke vlasti.

Do eksplozije je došlo na spratu fabrike "Dulses Bluberi", usled čega se srušio krov i izazvao povrede radnika koji su se nalazili u prizemlju, izjavio je jedan od zaposlenih, Ismael Bušet, a prenela agencija AP.

Uzrok eksplozije još nije zvanično utvrđen, ali je Bušet rekao da je u fabrici, u kojoj se proizvode gumene i druge bombone, nedavno ugrađen novi parni bojler.

Direktor Uprave za civilnu zaštitu u Sjudad Huaresu Fernando Mota je izjavio da su vatrogasci unutar postrojenja pronašli telo jednog radnika, dok su šestorica od 40 povređenih u bolnici u teškom stanju. Nekoliko zaposlenih se još vodi kao nestalo i moguće je da su zarobljeni među ruševinama, naveo je Mota.

Buše je dodao da se uoči eksplozije na tom području osetio miris kiseline, ali su zaposleni mislili da to nije nešto neobično, pošto je taj deo postrojenja nedavno izgrađen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uskoro

    26. oktobar 2013 | 05:40

    'Eksplozovne' bombone i slatkiši. El-Kaida je izvrsšila sabotažu, sram ih bilo, neće imati djeca bombona.

  • Zzz

    25. oktobar 2013 | 08:50

    Fabrika za bombome :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA