Maloletniku pet godina zatvora za ubistvo vlasnika šume

Bojan H. (17) hicem iz pištolja ubio Milana Lazarevića (68), kada se ovaj pobunio što mu krade drva iz šume, a potom nastavio sa krađom

  • 12

Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi, pred Višim sudom u Požarevcu nepravosnažno je osuđen na pet godina maloletničkog zatvora zbog ubistva Milana Lazarevića (68) iz Kladurova, vlasnika šume iz koje je krao drva sa dvojicom saučesnika.

Optuženi je u Milana Lazarevića pucao 15. jula, oko 5,30, kada se ovaj, zajedno sa svojom suprugom, pojavio u šumi i zatekao trojicu kradljivaca na delu. Kada im je zapretio policijom, Bojan je izvadio pištolj i ispalio mu jedan hitac u grudi, naočigled supruge – navedeno je u optužnici.

Dvojica Bojanovih saučesnika, Ljubiša S. i Aleksandar S., stari 21 godinu, tada su pobegla, dok je on nastavio da krade drva i tovari ih u traktor. Supruzi ubijenog zapretio je da će ubiti i nju ako nekom ispriča šta se desilo. Nakon što se udaljio sa ukradenim drvima, Milanova supruga mobilnim telefonom pozvala je policiju. Posle dvočasovne potere, osumnjičeni za ubistvo uhapšen je tako što je policija preprečila put njegovom traktoru, kojim je pobegao sa lica mesta.

Saučesnici maloletnika pronađeni su i uhapšeni na području Kučeva, takođe dva sata nakon bekstva. Posle sprovedene istrage, protiv njih dvojice je u Osnovnom sudu pokrenut postupak zbog šumske krađe, koji je i dalje u toku. Inače, sva trojica uhapšenih od ranije su poznata policiji, jer su osumnjičena za brojna krivična dela.

Za ubistvo za koje je Bojan H. osuđen Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela predviđena je kazna od šest meseci do pet godina maloletničkog zatvora. Ukoliko se osuđeni dobro vlada, može zatražiti uslovni otpust nakon trećine izdržane kazne.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A L E K S A N D A R...

    25. oktobar 2013 | 12:26

    za posedovanje droge tri-cetiri god a za ubistvo pet?gde je tu logika?samo zato sto nije punoletan,pa kad izadje bice jos gori..e drzavo Srbijo tuzna li si.

  • Srbin

    25. oktobar 2013 | 12:13

    Smejurija od države!

  • Perica

    25. oktobar 2013 | 12:46

    Pa za ubistvo kuceta se osudjuje na takve kazne?! Da ne spominjem da ce taj mali degenerik ako je kao maloletan ubio, za 5 godina ubijati jos jednostavnije. Koji je to benefit drzavi i narodu da vraca imbecile medju normalan svet?! Da li mi uopste imamo drzavu i sudstvo? Takav bi trebao ako vec nemamo vesala bar na robiju 40 godina, a ne da se nakon 2.5 godine setka slobodno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA