Poklonili im putovanje da bi prošvercovali drogu vrednu 7 miliona dolara

Penzioneri iz Perta primetili su po povratku iz Kanade da nešto nije u redu sa njihovim putnim torbama i to su prijavili carinicima, koji su pregledali njihov prtljag i u njemu pronašli 3,5 kilograma metamfetamina u vrednosti oko sedam miliona dolara

  • 1

Stariji bračni par iz Perta u Australiji nedavno je osvojio u nagradnoj igri jednonedeljno putovanje u Kanadu, ali se po povratku u domovinu ispostavilo da je reč o prevari, jer su oni zapravo prenosili drogu u svom prtljagu, a da toga nisu bili svesni.

Penzioneri iz Perta primetili su po povratku iz Kanade da nešto nije u redu sa njihovim putnim torbama i to su prijavili carinicima koji su pregledali njihov prtljag i u njemu pronašli 3,5 kilograma metamfetamina u vrednosti oko sedam miliona dolara.

Policija je potom saopštila da je otkrila visokoorganizovanu grupu prevaranata koja se krila iza naziva "Auskan turs" i uhapsila jednog sredovečnog muškarca zbog sumnje da je podmetnuo "turistima" aferu sa drogom.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA