Meni sa Titanika procenjen na 100.000 funti

Meni, koji je sasvim slučajno sačuvan pre potonuća Titanika, procenjen je na 100 000 funti i biće izložen na aukciji britanske kuće "Henri Oltridž"

  • 0

Na meniju od 14. aprila 1912. godine, koji će britanska aukcijska kuća ''Henri Oldridž'' staviti na prodaju, nalazi se i spisak luksuznih jela ponuđenih putnicima prve klase sa Titanika. Meni je procenjen na  100.000 funti, prenosi britanski sajt ''Telegraf''.

Meni se nalazio na stolu putnika iz San Franciska dr Vašingtona Dodža, koji je putovao za Ameriku sa svojom ženom Rut i sinom Vašingtonom Juniorom. Dodžova supruga je meni stavila u torbicu pre nego što je nastavila sa svojim dnevnim aktivnostima, ne očekujući nesreću.

Ona i njen sin su preživeli tragediju nakon što su bili ukrcani u čamac za spasavanje, a meni koji je ona stavila u torbicu čuvan je u porodici.

Titanik je potonuo 14. aprila 1912. godine, a u tragediji je poginulo oko 1.500 ljudi. Ove godine se obeležava stogodišnjica od kako je ovaj brod potonuo, nakon što je udario u ledeni breg.

(24 sata)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA