Prebio čoveka pa ga ostavio na šinama, Apelacioni sud mu smanjio kaznu!

Miroslavu Staniću koji je pretukao i opljačkao komšiju, a onda ga bacio na prugu da ga pregazi voz kazna zatvora smanjena sa 10 na osam godina zatvora

  • 13

Apelacioni sud je za dve godina umanjio desetogodišnju kaznu zatvora na koju je valjevski Viši sud osudio Miroslava Stanića (20) iz Šušeoka kod Mionice, za teško ubistvo u pokašaju nad komšijom Draganom J. (62).

Napad se dogodio 27. maja 2012. godine, na železničkoj stanici u Lukavcu kod Valjeva, gde je okrivljeni sačekao komšiju da bi ga opljačkao, jer je znao da ima novac kod sebe.

- Kada je oštećeni iz voza stigao do svog vozila, okrivljeni ga je pesnicom udario dva puta u predeo lica, a onda ga je, ranije spremljenom motkom, snažno udario dva puta u glavu, nanevši mu tom prilikom teške povrede opasne po život - navedeno je u optužnici.

Kada se Dragan J. onesvestio i srušio, napadač ga je odvukao do pruge i iz džepa jakne mu uzeo 7.000 dinara. Potom je otišao, i ostavio onesvešćenog čoveka na železničkim šinama, znajući da nailazi voz, s namerom da sve izgleda kao nesreća.

Mašinovođa je ugledao čoveka i počeo da koči, ali je voz, ipak, prešao preko njegove desne noge. Na presudu od 10 godina zatvora, žalili su se i viši javni tužilac i okrivljeni. Nakon razmatranja žalbi, Apelacioni sud smanjio je kaznu na osam godina, jer je smatrao da Viši sud u Valjevu nije dao adekvatan značaj olakšavajućoj okolnosti da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio mlađi punoletnik, jer je imao samo 19 godina.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    26. oktobar 2013 | 19:16

    Hahaha olakšavajuće je to što je ubica bio mladji punoletnik a i to što oštećeni bio stariji punoletnik?

  • Bruka

    27. oktobar 2013 | 00:00

    Moju cerku, koja je tada imala 10god. presreo je lik, udario joj samar i oteo telefon... Inace on je tada imao 22god. nas SUD ga je osudio na 6 meseci zatvora, a apelacioni je preinacio kaznu na 3 meseca uslovno, JER SMATRA DA JE ON MLAD I DA VISE NECE POCINITI TAKVO KRIVICNO DELO!!! A sta je sa mojim detetom? Ona nije mlada? I danas dan, posle 3 godine, ja idem po nju u skolu, jer ne sme sama da se vrati kad padne mrak! Sramota za nase sudstvo!

  • MAKIJAVELI

    26. oktobar 2013 | 19:22

    Iskreno se nadam da ce mladji punoletnik svakone od sudija uraditi to isto, I da ce dati odgovarajucu tezinu na cinjenicu da im je to uradila konjina od 19 godina. Sramota! Covek je ostao invalid dozivotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA