ETNA KLJUČA: Zbog erupcije obustavljen vazdušni saobraćaj (VIDEO)

Zbog velikog oblaka prašine koji se digao posle poslednje erupcije vulkana Etna privremeno je obustavljen avio saobraćaj, ali je procenjeno da nije potrebna evakuacija stanovništva

  • 0

U Italiji je rano jutros došlo do erupcije najaktivnijeg evropskog vulkana Etne, usled čega se u vazduhu formirao veliki oblak prašine, vidljiv iznad najvećeg dela istočne Sicilije, javili su danas italijanski mediji.

Zbog erupcije je pred zoru zatvoren vazdušni prostor oko aerodroma "Vinćenco Belini", koji se nalazi u blizini Katanije, drugog po veličini sicilijanskog grada, ali je ta mera ukinuta jutros, prenela je agencija AP.

Erupcije Etne su relativno česte, ali se poslednja velika erupcija dogodila još 1992. godine, podseća američka agencija.

Na padini planine Etna se nalazi nekoliko sela, ali su ovog puta vlasti procenile da evakuacija nije potrebna uprkos tome što je vulkan izbacivao lavu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA