Novo hapšenje Srba na Kosovu

Kosovska policija privela radnika opštine Vitina Živoja Baloševića, ne navodeći razloge ovakvog poteza. Srbi ovaj potez ocenjuju kao zastrašivanje

  • 1

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila da je kosovska policija privela radnika opštine Vitina Živoja Baloševića, i osudila čin kao "zastrašivanje Srba".

- Razlog privođenja nije poznat, ali nije teško zaključiti da se radi o podmetanju, zastrašivanju i maltretiranju Srba koje se sprovodi iz dana u dan, sa istim ciljem - odustati od izlaska na lokalne izbore - navodi se u saopštenju Kancelarije.

U ovom telu podsećaju da je juče priveden i kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika opštine Klokot Srećko Spasić, koji je nedavno i fizički napadnut, a napadač na njega nije pronađen.

- Najoštrije osuđujemo napade na Srbe koji se dešavaju svakodnevno i tražimo da UNMIK, EULEKS i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pod hitno spreče takvu praksu i da nam objasne po čijem se naređenju sprovodi nasilje nad srpskim stanovništvom u Pokrajini - dodaje se u saopštenju.

U Kancelariji za Kosovo i Metohiju takođe zahtevaju od OEBS-a da "uloži svoj autoritet" kako bi prestali napadi na kandidate sa liste "Srpska", kao i da "stvori atmosferu u kojoj će svaki građanin Kosova i Metohije bez straha i pritisaka glasati za svoje najbolje predstavnike".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    27. oktobar 2013 | 15:52

    Ово се ради у договору са владом Србије. Све са циљем испуњавања ултимативних обавеза које је Дачи прихватио, а то је "успостављање добросуседских односа". Избори су "тројански коњ" за Србе, чиме они прихватају легитимитет и сувереност тзв "државе" Косово. На жалост власт Србије не ради ни у интересу Срба ни Србије већ за себе и своје западне газде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA