Bašarove trupe oslobodile hrišćanski grad severno od Damaska!

Sirijski oficir koji je komandovao operacijom rekao je da su ekstremisti otvarali vatru iz crkve Svetog Teodora, koja pripada sirijskoj pravoslavnoj zajedinici

  • 13

Sirijska vojska oslobodila je danas hrišćanski grad Sadad, severno od Damaska, javila je TV stanica "Al-Majadin", izveštavajući da je popodne uništeno "poslednje uporište terorista" u istočnom delu tog mesta koje se nalazi uz strateški put Damask-Homs.

Sirijski oficir koji je komandovao operacijom rekao je da su ekstremisti otvarali vatru iz crkve Svetog Teodora, koja pripada sirijskoj pravoslavnoj zajedinici, preneo je Itar-Tas s.

- Potpuno su uništeni banditi koji su se tamo utvrdili. Vojnici su potom očistili trg El-Burdž - rekao je taj oficir.

Prema izveštaju TV "Al-Majadin", vojska kontroliše sve puteve od planinske oblasti Kalamun gde je i dalje uporište oružanih grupa, prema kamenoj pustinji na jugu i jugoistoku od Homsa.

Asošijejted pres podseća na današnje saopštenje antirežimske Opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu da je u Sadadu, gde se vojska bori za kontrolu s pobunjenicima povezanim sa Al-kaidom, u kome se navodi da je pet članova jedne porodice poginulo kada je jedna granata pala na njihovu kuću u petak uveče.

Prema rečima predstavnika Opservatorije Ramija Abdurahmana, nejasno je da li je projektil ispaljen sa pozicija sirijske vojske ili tvrdokornih pobunjenika koji su pokušavali da zauzmu grad proteklu nedelju.

Američka agencija navodi da su pobunjenici verovatnije izabrali Sadad zbog strateške pozicije blizu glavnog autoputa severno od Damaska, ali da su "ekstremisti među pobunjenicima neprijateljski raspoloženi prema sirijskoj hrišćanskoj manjini, koja većinom podržava predsednika Bašara el-Asada u konfliktu“.

Kratki priručnik za praćenje građanskog rata u Siriji možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правда

    27. oktobar 2013 | 18:55

    Бог ти помогао Башаре!Истреби гамад!

  • inkognito

    27. oktobar 2013 | 19:25

    Naprijed Bašare... Puna podrška.

  • стрептомицин

    27. oktobar 2013 | 20:23

    Западна пропаганда, своје пулене најокорелије зверске убице и даље назива "побуњеницима" и ове дивљаке и монструме сврстава у исти ред са регуларном армијом. Ако не могу на бојном пољу да добију рат, НАТО злочинци и њихови савезници покушавају да то остваре медијским путем...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA