ŠTA KAŽU NARODNA VEROVANJA: Ako želite sina, ne sadite lipu u dvorištu! (FOTO)

Narodni recepti za mušku decu kreću se od čaja od "kurička", preko bajanja u muški veš, do uticaja domalog prsta, ali se tu ne završavaju. Svi koji žele mušku decu mogu da saznaju kako da ih dobiju preko oglasa, vračara, pa i internet onlajn savetodavca

  • 13

Dan kad će na nekoj od lokalnih radio-stanica naručiti "Rodio se sin, mali gospodin" Srbi smatraju najznačajnijim u životu. Kad naručuju "Ti si ćerko tatin sin", muškarci provode uz papagajsko: "Samo nek je živo i zdravo". Ako se "upišulja" rodi još jednom, pozivaju se rođaci koji znaju "jednu ženu" ili "neki čaj", valjan "recept" za muško.

Šumadinci kreću u sela oko Kragujevca u kojima još uvek ima starina koji su "od bake naučili" bajanje "za mušku decu".

- Dolazi mi narod sa svih strana, pa i naši s Novog Zelanda. Treba da dođe muško i da mi ponese katanac s ključem, flašicu vode iz kuće i svoje gaće. Onda ja bajem - pobrojava ponosno starina koji problem rešava "pod garanciju", ali sumnja da mu novinar veruje i odbija da se predstavi.

Oni što ne veruju u bajanje traže čajeve. Jedan od poznatijih je čaj od tučka divljeg zumbula, a prave ga travarke iz sela Žuč kod Kuršumlije. Tučak divljeg zumbula u narodu se zove "kuričak", jer oblikom podseća na minijaturni muški polni organ. Žena koja želi da začne muško dete treba da pije čaj tokom svake menstruacije.

Ne zna svaki mladi otac koga pitati za vidovnjaka i travara, ali svaki zna da nađe oglas, u novinama ili na internetu. Tako se stigne do Miće T. iz Bora, koji pomaže telefonski. Zaposlen je u rudniku, ali razume se u "čistu biologiju".

Njegova ideja zasniva se na koncentraciji i brzini X i Y hromozoma i tu mu ni medicinari ne bi ništa zamerili. Tu nastaje "rupa" u teoriji, kako će Mića putem telefonske žice da analizira spermu? "Biolog" je našao rešenje, uvodeći u nauku parametar "dužina domalog prsta".

- Najpre treba da utvrdim koliko je vaš muž muško, a koliko vi žensko (!), odnosno količinu muških i ženskih hormona kod vas dvoje. Ne treba mi hemijska analiza! Ako muško ima duži domali prst nego kažiprst, onda je više muško! Ako ima žena, onda je ona više muško (!), ima više muških nego ženskih hormona - objašnjava telefonom Mića novinarki Telegrafa, za koju se ispostavilo da je "više muško".

Kada sve valjano analizira, Mića daje tačan datum kada par treba da ima odnos i u kojoj pozi, bar tako on kaže?!

Moderni očevi nakon posete Fejsbuku, na internetu mogu pronaći i recept za muško dete. Svako zna da na Guglu ukuca "kako se prave muška deca". Tada "iskoči" sajt i onlajn savetodavac.

- Prvo što treba da znate jeste da pol deteta isključivo zavisi od muškarca, žena je samo "njiva", kaže onlajn savetodavac. "Ako želite muško dete muškarac pre plodnih dana treba da se uzdržava od polnih odnosa, najmanje pet dana, da bi bilo više tečnosti u spermi", piše na sajtu.

- To je zato što su muški spermazoidi krupniji, ali su zato sporiji. Zato kad je manje tečnosti, ženski stignu pre do cilja?! Činjenica da se u ratu rađa mnogo više muške dece u prvo vreme je tumačena kao bogomdana naknada zbog stradanja muške populacije. Činjenice su pokazale da je to iz prostog razloga što muškarci zbog ratnih zbivanja ređe imaju odnos sa ženama.

Druga zabluda bila je u verovanju da, ako želite sina, morate sa ženom imati što češći odnos. Zato se švalerima i rađaju ženska deca, zaključuje onlajn savetnik.

Recepti za muško kažu i da ljubav treba voditi petkom, i to stojeći, drugi da to treba činiti neparnim danom i kada je mlad mesec. Onaj ko ima lipu u dvorištu treba da je odseče ako hoće sina. U Šumadiji narod tvrdi da ako muškarac želi dečaka mora tokom ljubavnog odnosa da drži čvrsto zatvorena usta, u Vojvodini kažu da žena ne sme da otvori usta niti da pusti glasa od sebe!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daria

    9. novembar 2013 | 19:14

    Jeste vi bre normalni?!?! Što objavljujete ovakve stvari? Pa nismo Kinezi pa da se odričemo ženske dece!!

  • ZvezdaN

    9. novembar 2013 | 19:16

    Imam tri ćerke i obožavam ih Ne razumem opsesiju sinovima koju ovde propagirate

  • Goran

    9. novembar 2013 | 19:15

    Ne mogu da se setim kad sam nešto ovako zatucano pročitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA