Zapaljen auto uleteo u ljude na Tjenanmenu, petoro poginulo (VIDEO)

Vozač džipa i dva njegova saputnika su pronađena mrtva, a poginulo je još dvoje ljudi- jedna filipinska turistkinja i jedan Kinez., povređeno je 38 ljudi

  • 0

Kineska policija evakuisala je danas Trg Tjenanmen koji je bio poprište krvavo ugušenih prodemokratskih protesta 1989, pošto je zapaljen automobil uleteo u gomilu, javili su kineski državni mediji.

Vozač džipa i dva njegova saputnika su pronađena mrtva, a poginulo je još dvoje ljudi- jedna filipinska turistkinja i jedan Kinez. Takođe je povređeno 38 ljudi, od kojih troje turista sa Filipina i jedan iz Japana, izveštava Rojters.

Portparolka kineskog ministarstva inostranih poslova izbegla je da odgovori na pitanje novinara da li je u pitanju teroristički napad, rekavši da nije upoznata s pojedinostima slučaja.

Rojters navodi da je policija na svom blogu objavila da je automobil sleteo s puta na severom delu glavnog pekingškog Trga, naleteo na barijeru i zapalio se.

Auto je udario u blizini glavnog ulaza u Zabranjeni grad, gde se nalaze ogroman portret osnivača komunističke Kine Maoa Cedunga.

Jedan od očevidaca, strana turistkinja koja se našla na Trgu, rekla je kako je prvo čula eksploziju, a da se potom pojavila vatra iz vozila.

Pekinški Trg Tjenanmen je uvek pod znatnim obezbeđenjem, zbog velikog broja ljudi koji posećuju ovo mesto - jednu od najvažnih turističkih destinacija u Kini.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA