SPLIT: Telo žene godinu dana leži u mrtvačnici

Splitsko pogrebno preduzeće "Lovrinac" u potrazi je za rodbinom pokojnice, koju niko nije došao da sahrani

  • 1

Telo Muješire Mlatišume, koja je preminula pre godinu dana, trenutno čuva splitsko pogrebno preduzeće "Lovrinac". Nakon majčine smrti njen sin je angažovao privatno pogrebno preduzeće, kako bi rešili svu dokumentaciju potrebnu za prevoz tela u Bosnu i Hercegovinu, ali se nakon toga više nije javljao.

Zakonski, ukop treba da se obavi do 48 sati nakon smrti, tako da je Lovrinac o ovom slučaju obavestio sanitarnu inspekciju i MUP, čiji se odgovori i posebna odobrenja trenutno očekuju.

-Mi ne pravimo razlike između domaćih i stranih građana. Bez obzira na to ostane li telo kod nas jedan dan ili deset godina, cena je uvek ista - pojašnjava Petar Bilobrk direktor "Lovrinca". A za razlog ležernog odnosa rodbine sumnja se na činjenicu upravo to da je porez za godinu dana "ležarine" u mrtvačnici 62 kune (oko 920 dinara).

Kako u budžetu grada Splita postoji kalkulacija za pogrebne troškove umrlih bez porodice, a ukoliko niko od rodbine ne odreaguje u skorije vreme, Mlatišuma će biti sahranjena na groblju "Lovrinac", a rodbina će naknadno moći da ekshumira posmrtne ostatke i preveze ih do poslednjeg počivališta.

(Telegraf.rs / Izvor: slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA