Erbas širi sedišta u avionima

Erbas je prema rezultatima istraživanja o uticaju širine sedišta na udobnost putnika na dugolinijskim letovima, zaključio da bi sedište trebalo da bude široko najmanje 45,72 cm

  • 4

Kompanija Erbas pozvala je na uspostavljanje novih standarda za udobnije putovanje na dugolinijskim letovima, a predlog podrazumeva širinu sedišta od 45,72 cm kako bi letovi bili komforniji.

Kako se navodi u saopštenju, Erbas je prema rezultatima istraživanja o uticaju širine sedišta na udobnost putnika na dugolinijskim letovima, zaključio da bi sedište trebalo da bude široko najmanje 45,72cm.

Inovativno istraživanje sprovedeno je u Londonskom centru za spavanje, korišćenjem specijalizovane polisomnografske metode za merenje senzacija tokom spavanja, kao što je merenje moždanih talasa, pomeranje očiju, grudi, abdomena i nogu na izabranoj grupi.

Rezultati su pokazali da je minimalna širina avionskog sedišta od 45,72 cm dovela do porasta kvaliteta sna za 53 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ristoman

    28. oktobar 2013 | 19:22

    Bitna je širina sedišta, ali i razmak između njih. U JAT-ovim avionima sedenje predstavlja noćnu moru za nas visoke 195 + :)

  • Ds1989

    28. oktobar 2013 | 19:47

    I za nas od 120 kg!!!doduse nije bio jat nego austria airlines...vozio sam se iz beca do toronta nekih 9-10 h a ispred mene zena jos veca od mene i spustila sediste do kraja.nisam mogao da se pomerim a kamoli da rucam!!!i jos sam sedeo u srednjem redu gde su 3 sedista,naravno u sredini.

  • MikiGrobar

    28. oktobar 2013 | 20:40

    Dobro da su se sjetili ! Nije bitno koja je avio kompanija economy class je svuda isti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA