U SEFU ILI U OPTICAJU? Gde je novac koji date na štedni račun

Novac koji uložite u banku služi kao ulaganje u budućnost, za razvoj male privrede i poljoprivrede, kao i investiranje u perspektivne projekte. Više odgovora na sva pitanja u vezi sa novcem možete saznati na edukativnom sajtu ProCredit banke www.mojepare.rs

  • 3

ProCredit banka je pokrenula edukativni sajt www.mojepare.rs sa idejom da vas upozna šta se zapravo dešava sa vašim novcem kada ga vi ne koristite.

Znamo da je novac vrlo tražena "roba". Pa zašto onda da leži zatvoren i da mu vremenom opada vrednost, kad se može efikasno iskoristiti?

Novac koji oročite ProCredit banka koristi za ulaganja koja doprinose razvoju. Zapravo, vaš novac pomaže drugima da se razvijaju. Ulaganja u malu privredu i poljoprivredu, kao i energetski efikasna rešenja predstavljaju osnovnu delatnost ProCredit banke i čine čak 83 odsto svih ukupnih ulaganja banke u Srbiji.

Razvojna orijentacija banke, koja posluje u Srbiji već 12 godina, doprinela je razvoju mnogih uspešnih malih firmi i poljoprivrednih gazdinstava, koje i danas ukazuju poverenje ProCredit banci. Pažljiva analiza kreditne sposobnosti, izbegavanje prezaduženosti klijenata i svođenje kreditnog rizika na minimum, razlozi su zašto ProCredit banka ima izuzetno malu stopu kašnjenja, samo 4,75 odsto, za razliku od celokupnog bankarskog sektora koji iznosi 26,91 odsto.

U osnovi nemačkog poslovnog modela koji banka primenjuje je odgovorno bankarstvo. Odgovorno poslovanje podrazumeva pažljivu analizu i eliminisanje rizika prilikom odobravanja kredita.

Ne oslanjamo se suviše na izvore finansiranja na tržištima kapitala i zato nismo izloženi rizicima koje nose. Ne finansiramo visokorizične poslove, neodržive projekte i ne promovišemo potrošačke kredite.

Promocija štednje kao načina za ulaganje u budućnost i njeno korišćenje za ulaganje u razvoj male privrede i poljoprivrede, uz prethodnu pažljivu analizu, je princip na kome je zasnovano naše svakodnevno poslovanje. Kao rezultat toga, banka ima transparentan profil sa niskim nivoom rizika, što štednju klijenata čini potpuno sigurnom.

Veliki deo finansiranja se obavlja zahvaljujući štednji koju vi polažete u banku. Na taj način vaša štednja raste i pomaže drugima da se razvijaju.

Na sajtu www.mojepare.rs možete videti i modele štednje koji su vam na raspolaganju, kao i savete kako da na najbolji način upravljate svojim troškovima i počnete da štedite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ladaN

    29. oktobar 2013 | 14:54

    Samo ako nije u sefu

  • Dox

    29. oktobar 2013 | 16:43

    Preporucujem da odgledate dokumentarac Zeitgeist Adendum i sve ce vam biti jasno o novcu ko na dlanu ...

  • Tutor

    29. oktobar 2013 | 16:22

    Naš novac sluzi bankama da svoj profit ne ulažu u kreditiranje privrede, već da taj profit izvuku iz zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA