Od 2015. nema pušenja po kafićima i restoranima!

Srbija će morati do 2015. godine da se uskladi sa regulativom Evropske unije i uvede potpunu zabranu pušenja u svim kafićima, restoranima, hotelima...

  • 62

Evropa traži od Srbije da u naredne dve godine potpuno zabrani pušenje u svim kafićima, restoranima, hotelima...

Pre tri godine kada je na snagu stupio Zakon o zaštiti stanovništva od duvanskog dima, pušenje je zabranjeno u svim javnim institucijama dok su vlasnici ugostiteljskih objekata površine do 80 kvadrata morali da odluče da li će biti pušački ili ne, dok su veći objekti mogli da podele prostor.

Do 2015. međutim, moramo da se uskladimo sa regulativom EU, ali i da ispoštujemo Okvirnu konvenciju o kontroli duvanskog dima čiji smo potpisnici.

- Mislim da ne treba čekati krajnji rok, ali konačnu reč imaju Ministarstvo zdravlja, Vlada i parlament - kaže predsednica Komisije za ptrevenciju upotrebe duvana Srmena Krstev i dodaje da u narednom periodu Srbija između ostalog mora da radi na primeni zakona koji zabranjuje prodajucigareta maloletnicima.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    30. oktobar 2013 | 01:53

    Ajde da vidim toga ko ce to da mi zabrani, pa ima da ga recikliram ko staru 'artiju. A sta kazu ti vodozemci iz evrope, kad ce da pocnu da nam usaglasavaju plate???

  • Gurman

    30. oktobar 2013 | 01:13

    Sada po zakonu mozete da mi po.usite. Necu vise morati da trpim smradine po kaficima i da se vracam kuci,a odeca mi smrdi kao da sam odzacar.

  • dadajasam

    30. oktobar 2013 | 02:14

    pravda za pusace! los potez, samo kafici gube promet od toga, a meni ako napisete kaznu nikad nema platim! stoke politicarske!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA