PATRIJARH: Amfilohije želi da bude vladar Crne Gore!

- Mitropolit Amfilohije želi da bude i mitropolit i gospodar Crne Gore. Pa valjda u tom smislu daje takve izjave - rekao je patrijarh Irinej.

  • 7

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da ostaje pri pozivu kosovskim Srbima da učestvuju na tamošnjim lokalnim izborima.

Odgovorio je time na poziv koji je kosovskim Srbima uputio crnogorsko-primorski mitropolit Amfilohije, pozivajući ih da ne izađu na izbore zakazane za nedelju 3. novembra.

Navodeći da između njih dvojice nema nikakvog rascepa, patrijarh Irinej kaže da mitropolit Amfilohije ima svoje mišljenje, te da će o tome sa njim razgovarati. Ipak dodaje:

- Mitropolit Amfilohije želi da bude i mitropolit i gospodar Crne Gore. Pa valjda u tom smislu daje takve izjave - rekao je patrijarh Irinej.

Upitan da li je moguće uticati na smirivanje retorike mitropolita Amfilohija, patrijarh je kratko odgovorio „sve je moguće i sve je nemoguće“.

Patrijarh Irinej je dalje odbacio ocene da su različite izjave sa vrha SPC, a upućene srpskom biračkom telu na Kosovu, uticaloe na njihovo dodatno zbunjivanje.

- Nažalost, sve je podeljeno, pa i to. Neka svako postupi onako kako misli. Videćemo šta će da bude, ali manje-više sve to ide, nažalost, maglovito. Ne verujem da smo bilo koga zbunili. To niko ne smatra za zabunu. Najbolje da Srbi na Kosovu i Metohiji procene šta je za njih korisnije. Moje mišljenje je da bi bilo najbolje, što sam i kazao, da izađu svi ili ne izađe niko. Ali to je kod nas teško sredit - dodao je patrijarh.

(Telegraf.rs / Izvor: Radio Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovanović

    30. oktobar 2013 | 15:21

    Sram vas bilo,prvo ste oterali Vladiku Artemija sa Kosova i sad se preko medija svadjate!!!Ekumenizam je naše najveće zlo u Crkvi!!!Teško našoj Crkvi sa prodanim dušama na čelu!!!

  • Сердар Јоле

    30. oktobar 2013 | 15:17

    Држите се православља и Светосавља очеви наши! Нека вам различитих ставова!

  • Hallo...

    30. oktobar 2013 | 15:17

    Ko Kraljevi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA