NEKAD I SAD: Godišnjica oluje Sendi (FOTO) (VIDEO)

Silovit vetar koji je pravio talase i do 14 metara visine pre tačno godinu dana protutnjao je Amerikom, odneo 200 života, mnoge ostavio bez struje, odsečene od sveta. Danas, posledice oluje se ne primećuju

  • 0

Godinu dana je prošlo od superoluje Sendi, najgore koja je u proteklih pola veka protutnjala Amerikom i za sobom odnela živote, ostavila haos i veliku materijalnu štetu. Američka vlada izdvojila je rekordnih 65 milijardi dolara na sanaciju štete i zbrinjavanje najugroženijih, a danas nam izgleda kao da se uragan nikad nije dogodio.

Talas visok 14 metara prošao je Hadson i Ist river, voda je punila metro, tunele i potpuno blokirala južni deo Menhetna, ajkule su plivale ulicama u bujicama vode, eksplozije transformatora bile su deo haosa koji je uragan doneo.

Više od 200 ljudi je izgubilo život, od kojih 44 u Njujorku.

Oluja je izazvala štetu od 65 milijardi dolara, koju su pričinile poplave nastale pri probijanju brana. Voda je prodirala duboko u Atlantik Siti, Nju Džersi, sve do Rod Ajlenda.

Oluja je za sobom ostavila nezapamćenu pustoš. U narednim mesecima Vlada je uložila napore ne bi li zbrinula najugroženije koji nisu mogli da dobiju novac od osiguranja. Iako je period obnove bio spor, Njujork je uspeo da se oporavi.

Sada, godinu dana potom, Velika jabuka je "umivena" i izgleda kao da Sendi nikad nije prošla njenim ulicama.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA