HRVATI U PANICI: Ukrajinci im dali migove u bojama srpske avijacije!

Hrvatsko Ministarstvo odbrane je u panici jer će pet avona MIG 21 biti u sličnim bojama kao što su MIG-ovi ratnog vazduhoplovstva Srbije

  • 13

Tri od ukupno pet dokupljenih MiG-ova-21 iz Ukrajine za koji dan bi trebalo da stignu u Hrvatsku rastavljeni u delove.

Tamošnji mediji javljaju da je Ministarstvo odbrane u panici jer će avioni biti u sličnim bojama kao što su MIG-ovi ratnog vazduhoplovstva Srbije. Kamionski transport čuvara hrvatskog neba naknadno je ugovoren s ukrajinskom državnom firmom za izvoz naoružanja "Ukrspecexport".

- Ugovorom je jedino utvrđeno da se avioni preuzimaju na aerodoromu Pleso, a sve do tada su u nadležnosti isporučioca - stoji u saopštenju iz MORH-a.

Dokupljeni avioni trebali bi biti, prema dokumentaciji, obojeni u NATO-ovu maskirnu šemu "Europe 1", koja se sastoji od dve nijanse zelene i jedne sive boje.

Budući da Ukrajinci nemaju iskustva s bojenjem aviona u NATO-ove šeme, ostaje da se vidi u kakvim će bojama biti dostavljeni HRZ-u.

Za sada iz nekoliko izvora iz MORH-a dolazi informacija da će MiG-ovi doći obojeni u sivu nijansu ili, kako primećuju ljubitelji vazduhoplovstva, vrlo sličnu sivoj boji MiG-ova ratnog zrakoplovstva Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stef

    31. oktobar 2013 | 00:23

    Kakve to ima veze sa bilo cime?

  • Jovan

    31. oktobar 2013 | 06:53

    Prfarbajte ih,iako sam mislio da nema vise budala koja kupuju te zastarele konzerve

  • Glupost

    31. oktobar 2013 | 08:10

    Otvarajte ba ljudi fabrike,sta koji k.. trosite pare na avione koji ne mogu ni pticu da obore.sad se ratuje informaticki a ne mig21 ,pa vas ko srbe polupaju za 2 dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA