Bankari spasavaju Galeniku?

Ministar privrede Saša Radulović ponudio je bankama 1. oktobra da dugove "Galenike" pretvore u vlasništvo u ovoj fabrici. Bankari ovu opciju tada nisu prihvatili, ali su u međuvremenu shvatili da država neće bežati od stečaja koji bi ih mnogo više koštao

  • 4

Pojedini bankari spremni su da "Galenici" oproste deo duga, svesni da bi zemunska fabrika vrlo lako mogla da ode u stečaj. "Galenika" bankama duguje oko 150 miliona evra.

- Preostali, manji deo duga išao bi u privatizaciju. Za "Galeniku" se već interesuje nekoliko kompanija, ali su njihovi uslovi da ova fabrika bude čista u smislu dugovanja. Zaposleni nisu problem jer u "Galenici" nema viška. Sada je realno prvo očekivati da banke otpišu deo potraživanja, a onda i tender. I sve to će ići veoma brzo - navodi izvor "Blica".

Ministar privrede Saša Radulović ponudio je bankama 1. oktobra da dugove "Galenike" pretvore u vlasništvo u ovoj fabrici. Bankari ovu opciju tada nisu i prihvatili, ali su u međuvremenu shvatili da država neće bežati od stečaja koji bi ih mnogo više koštao.

"Galenika" duguje oko 200 miliona evra, četiri puta više od svoje vrednosti.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasan lav

    31. oktobar 2013 | 10:31

    Koji iznos duga je tacan, 150 ili 200 miliona evra? Prvi iznos je na pocetku, drugi na kraju teksta, pisete o milionima evra kada je i 50 evra za narod misaona imenica! Dosta m je tih lopova jos me vi iznervirate neodgovornim pisanjem! Jos samo vi novinari mozete doci do nekih informacija, pa ocekujem da budu tacne! Ps. Nemam nikakve veze sa Galenikom, samo me je isprovocirala neodgovornost!

  • Sasa

    31. oktobar 2013 | 11:49

    Ko je odgovoran za toliki dug, u pitanju su 200 miliona.

  • pedja

    31. oktobar 2013 | 11:23

    Galenika nece da propadne,nego cemo da je poklonimo bankama. Genijalan plan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA