CRNA GORA: Albanski učenici pretukli muslimana

Gimnazijalac Bajram Orahovac, koga je pretukla grupa Albanaca katolika zbog netrpeljivosti prema muslimanima i pravoslavcima, nije se obratio direktoru škole za pomoć, jer smatra da ne bi ništa preduzeo da ga zaštiti

  • 9

Gimnazijalac Bajram Orahovac pretučen je ispred gimnazije u Tuzima, a, kako tvrdi, za napad su odgovorni učenici katoličke veroispovesti. On je podgoričkim "Vijestima" kazao da ga je napala grupa maturanata iste škole, a razlog je, kako navodi, etnička netrpeljivost Albanaca katolika prema muslimanima i pravoslavcima.

- Izašao sam sa časa matematike da uzmem jaknu kada me u holu napao učenik albanskog odeljenja. Prvo me namerno zakačio ramenom, a onda me udario šakom u lice - rekao je Orahovac.

Dodao je da je napad prijavio profesoru, koji ga je uputio na direktora gimnazije, ali, kako je kazao, nije poslušao profesora, jer zna da direktor ništa ne bi preduzeo da ga zaštiti.

- Nakon nastave, dok sam sa jednim drugom bio ispred škole, napala nas je druga grupa učenika Albanaca katolika. Tukli su nas rukama i nogama, tako da sam u jednom trenutku izgubio svest. Kad sam se osvestio, bio sam sav krvav - naveo je Orahovac.

On je dodao da je napad snimila kamera za video-nadzor postavljena na školi. Njegov otac prijavio je napad policiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    31. oktobar 2013 | 11:00

    To kada su radili sa Srbima na Kosovu, nikom ništa? Strašno je u svakom smislu kada čopor napada. Nema života zajedno sa takvim divljacima. Nažalost, takvi se samo sile boje.

  • Alone

    31. oktobar 2013 | 10:53

    Opet se neko bije zato sto je druge vere...pa zar vera ne treba da nas zblizi?!

  • Adnan

    31. oktobar 2013 | 17:30

    Musliman sam I znam da ima Albanaca koji su isto muslimani al vjeruj te da mi njih nemozemo smisliti! Njih treba sviju lijepo vratiti u Albaniju da bi mi svi u bivsoj Jugoslaviji mogli zivjeti u miru. Oni stvaraju problem za citav Balkan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA