Snouden našao posao u Rusiji (FOTO)

- Snouden će 1. novembra stupiti na rad u jednoj od najvećih kompanija za podršku najvećeg sajta. To je rad u oblasti informacionih tehnologija, pitanje njegovog posla je rešeno - predočio je njegov advokat Kučerena

  • 2

Odbegli bivši američki obaveštajac Edvard Snouden našao je posao u Rusiji, rekao je njegov advokat Anatolij Kučerina, govoreći povodom objavljivanja nove Snoudenove fotografije na popularnom ruskom veb-sajtu "Lajf njuz".

- Snouden će od 1. novembra raditi u jednom od najvećih ruskih internet portala - rekao je Kučerena, ne precizirajući o kojem se radi.

Na snimku koji je objavio "Lajf njuz", koji je napravljen u septembru, prikazan je Snouden kako se vozi u čamcu rekom Moskvom, a u pozadini se vidi Hram Hrista Spasitelja.

Po rečima advokata, Snouden sasvim mirno šeta ruskom prestonicom, ali je i dalje tajna gde on živi.

- Mirno šeta Moskvom, njemu je interesantna Rusija i njena kultura. Njegove posete Kremlju i muzejima drugih gradova govore koliko on voli Rusiju i koliko mnogo želi da sazna o njoj - rekao je Kučerena, i dodao da Snouden slobodno može da se kreće kuda želi i da je to njegova lična stvar.

Advokat je, takođe, kazao da će novac koji je prikupljen na tom sajtu kao pomoć Snoudenu biti prebačen na njegov račun koji će uskoro biti otvoren.

- Snouden će i sam uskoro početi da zarađuje novac u Rusiji, jer će 1. novembra stupiti na rad u jednoj od najvećih kompanija za podršku najvećeg sajta. To je rad u oblasti informacionih tehnologija, pitanje njegovog posla je rešeno - predočio je Kučerena.

Po njegovim rečima, kompanija u kojoj će raditi Snouden nije državna, s obzirom na to da on ne može da radi za rusku državu.

Kučerena je objasnio da je Snouden dobio privremeni azil u Rusiji, a ako se odluči da ode, izgubiće taj privremeni status. Kučerena je dodao da za sada ne pokazuje želju da ode u neku drugu državu.

Prema rečima advokata, Snouden nastavlja s učenjem ruskog jezika koje je počeo još dok je boravio na aerodromu Šeremetjevo, a pošto je veoma vredan, dosta je naučio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA