Ministarstvo zabranilo Noć veštica u školama?

U dopisu sa memorandumom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja navodi se da će proslava "Noći veštica" u školama na teritoriji Zrenjanina biti smatrana samovoljnim ponašanjem

  • 15

Proslava Noći veštica u školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin "biće smatrano samovoljnim ponašanjem", piše u dopisu prosleđenom školama.

U dopisu sa memorandumom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Školska uprava Zrenjanin) navodi se da se ŠU dopisom direktorima srednjih i osnovnih škola obraća na osnovu saznanja da se u "pojedinim školama planira obeležavanje (proslavljanje) tzv. 'Noći veštica' 31. 10. 2013. godine."

Kako se dalje navodi, takve aktivnosti nisu predviđene ni godišnjim planovima škola ni nastavnim programima, nisu deo programa verske nastave, kao i da se ne nalaze na spisku verskih praznika u kalendaru AP Vojvodine.

- Prema svemu navedenom, obaveštavamo vas da će takve aktivnosti biti tretirane kao samovoljne i suprotne važećim zakonskim normativima, kao i da ŠU Zrenjanin ne odobrava njihovo održavanje - piše u dopisu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA