MARATONCI OBUKLI SUKNJE: Topalovićeve psuju jedna drugoj majku!

"Ovo je priča o borbi za vlast. Kada Topalovićeve jedna drugoj psuju majku, a to je jedna od omiljenih srpskih psovki, ovo i te kako postaje ženska priča", rekla je Milica Kralj, koja režira žensku verziju legendarnog filma "Maratonci"

  • 0

Najnovija ženska verzija legendarnog ostvarenja koje je obeležilo srpsku kinematografiju "Maratonci trče počasni krug" naći će se na daskama pozorišta "Zvezdara teatar" već od 14. decembra, a priču o šest generacija familije Topalović, koja se bavi proizvodnjom mrtvačkih sanduka, režiraće Milica Kralj, podstaknuta idejom glumice Minje Filipović.

Najstariju Maksimilijanku Topalović tumači Neda Arnerić. Njenu kćerku Aksentiju Ljiljana Dragutinović. Milunka je Minja Filipović, nervoznu Lakicu igra Elizabeta Đorevska, Mirku Katarina Žutić, Đenku Hristina Popović, dok je Tijani Dapčević  pripala uloga po meri - Bilje Pitonke.

- Ekipa je fenomenalna! Velika mi je čast što su me pozvali da učestvujem u jednom ovako kvalitetnom projektu, ali moram priznati da je odgovornost još veća s obzirom na ulogu glumačkog velikana Zorana Radmilovića kao Bilija Pitona, odnosno Bilje Pitonke - rekla je Tijana za Telegraf, koja nije mogla da sakrije svoje oduševljenje.

- Tek smo na čitajućim probama i neverovatno se zabavljamo! Predstava je osuđena da bude spektakl! Prekomično nam je već sad, a prave probe nisu praktično ni počele. Predstava je preseljena u 21. vek, ali verujte da se ništa tokom godina nije promenilo u karakteru ljudi i društvu - ispričala je pevačica, koja je svoje glumačke sposobnosti podelila sa javnošću u predstavi "Pukla bruka".

S druge strane, ženske uloge iz originalnog filma igraće muškarci Miki Damjanović kao Kristijan i Aleksandar Alač kao Oliver koji će se brinuti o zdravlju gluvoneme glave porodice Maksimilijanke, dok će za kostime biti zadužena Marija Opačić.

Ovo, ipak, nije prvi put da familija Topalović "menja pol", još 1996. godine je Jagoš Marković ovu dugovečnu familiju predstavio u ženskom izdanju, s tim što su se tada žene maskirale u muške likove, dok je sada čelo porodica zapravo žensko.

- Ovo je, pre svega, priča o borbi za vlast. Kad umre glava kuće, svako bi da zagrabi svoje parče kolača ne birajući sredstva. Kada Topalovićeve jedna drugoj psuju majku, a to je jedna od omiljenih srpskih psovki, ovo i te kako postaje ženska priča - rekla je Milica Kralj, koja dodaje da je čitava priča iz prošlosti premeštena u moderno doba.

- Predstava se dešava danas i nosi karakteristike našeg obezglavljenog društva - agresije u porodici i izvan nje kao nečega što je opšteprihvaćeno kao normalno i kao svakodnevica. A sve ispričano na neverovatno duhovit način - objašnjava ona.

(J. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA