PROKUPLJE: Fejsbukom došli do turista!

Bugarski i makedonski turisti obišli su grad, tvrđavu Hisar, istorijske i kulturne spomenike

  • 2

Turistička organizacija Prokuplja uspela je da preko Fejsbuka "namami" grupu turista iz Bugarske i Makedonije i privoli 51 turistu da tri dana provedu u Prokuplju.

Ovo je prvi put da je organizovana grupa turista boravila baš u Prokuplju. Realizator turističkog programa TOP Nebojša Milenković Jumba kaže da je dugo nagovarao grupu turista da dođe.

- Pronašao sam ih na Fejsbuku, jer je to grupa koja stalno obilazi krajeve u Evropi. Nikada nisu čuli za Prokuplje i bili su prilično rezervisani. Na jedvite jade su pristali, a posle posete su bili oduševljeni - kaže Milenković, i dodaje da su dogovorili da u aprilu 80 turista koji pripadaju toj Fejsbuk grupi dođe u Prokuplje.

Bugarski i makedonski turisti koji su bili u grupi obišli su čitav grad, tvrđavu Hisar, istorijske i kulturne spomenike. Ukupno, po gruboj proceni, u gradu su potrošili 3.000 evra.

- Za ovu sredinu to je ogroman novac koji nikada ranije nije potrošio kao turista. Ovo je bila i prilika da promovišemo naš kraj - dodaje Milenković.

On priznaje da je turiste najviše zadivila svečana večera i muzički program koji je trajao do kasno u noć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    1. novembar 2013 | 16:55

    Svaka cast na gestu. Kada bi vecina ljudi makar pokusalo nesto slicno bilo bi za pohvalu. A ti momak sa tvojim smesnim komentarom kada bi razmisljao malo trezvenije nikad se nebi smejao clanku i coveku. Da si izasao makar malo iz svog sela razmisljao bi drugacije.

  • Realan

    1. novembar 2013 | 13:30

    Axaxaxaxaxaxaxaxaxa ja sad pomislih doveli su ruse amere ili poljake a ono nasa domaca bagra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA