GAZA: Izraelski vojnici ubili četiri Palestinca

Palestinska strana je precizirala da su četvorica komandira vojnog krila Hamasa ubijeni tenkovskom vatrom, dok je izraelska vojska saopštila da je petoro vojnika ranjeno eksplozivnom napravom

  • 1

Četvorica palestinskih ekstremista ubijena su prošle noći u sukobu s izraelskim vojnicima koji su poslati da unište tunele Hamasa, saopštili su zvaničnici s obe strane.

Palestinska strana je precizirala da su četvorica komandira vojnog krila Hamasa ubijeni tenkovskom vatrom, dok je izraelska vojska saopštila da je petoro vojnika ranjeno eksplozivnom napravom.

Palestinski zvaničici su rekli da je Rabieh Barikeh ubijen kasno sinoć u razmeni vatre, a da je Kaled Abu Bakr kasnije podlegao ranama zadobijenim u sukobu.

Tela Muhameda el Kasasa i Muhameda Dauda su kasnije pronađena. Svi oni su bili komandiri vojnog krila Hamasa, Izadin el Kasam.

U izraelskom vojnom saopštenju je navedeno da je sukob izbio kada je eksplodirala eksplozivna naprava dok su vojnici čistili tunel iz Pojasa Gaze za Izrael koji je navodno korišćen kao odskočna daska za napade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA