Uhapšeno 29 kriminalaca širom Evrope

Portparol češke policije Pavel Hantak rekao je da su kriminalci lažna dokumenta pravili za imigrante iz Jermenije, Turske, zemalja ruskog govornog područja i arapskih zemalja

  • 0

Evropska policija razbila je međunarodnu kriminalnu mrežu koja se bavila izradom i distribucijom lažnih dokumenata ilegalnim migrantima u zemljama Evropske unije.

Evropol je saopštio da je uhapšeno 29 ljudi u Austriji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, prenela je agencija AP. Deo kriminalne organizacije imao je sedište u Pragu, naveo je Evropol.

Portparol češke policije Pavel Hantak rekao je da su kriminalci lažna dokumenta pravili za imigrante iz Jermenije, Turske, zemalja ruskog govornog područja i arapskih zemalja.

Hantak je dodao da su češke vlasti 22. oktobra u Češkoj uhapsile po jednog državljanina Moldavije, Alžira, Tunisa, Ukrajine i trojicu Jermena, uključujući lidera kriminalne organizacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA